HIJS doet goede zaken en wint kraker!

Voor de mannen van Hijs een weekend met twee wedstrijden. Vrijdagavond kwamen de Phantoms uit Deurne (Antwerpen) op bezoek op de Haagse Uithof. Dat er net als in Nederland grote verschillen zitten tussen de teams was al snel duidelijk. Hijs was duidelijk de veel betere ploeg van de avond. Binnen zes minuten stond Hijs al op een 3-0 voorsprong en aan het einde van de eerste periode was de stand 5-1 door doelpunten van R. van der Schuit, S. van Bentem (2x), Oosterveld en A. van Bentem, voor de Belgen scoorde Bartak.

De tweede periode liep een weinig ander beeld zien dan de eerste periode. De stand werd aan beide zijden verdubbeld door doelpunten van van Musscher, Gibbs, Melissant, R. van der Schuit en Kick, de Belgische goal kwam van de stick van wederom Bartak. Halverwege de tweede periode werden allebei de goalies vervangen.

In de derde periode nam Hijs een heleboel gas terug met het oog op de komende wedstrijd in Heerenveen. Toch wisten beide partijen nog wel te scoren. Voor  de Belgen scoorde de Winter en de doelpunten aan Haagse zijde werden gemaakt door Bommezijn (2x) en Melissant. Het eindresultaat een 13-3 overwinning.

Unis Flyers Heerenveen
Zaterdagavond, ondanks het vroege moment in de competitie, de belangrijke uitwedstrijd in Heerenveen. In de eerste periode was het Hijs die niet goed speelde maar wel de meeste kansen kreeg, helaas stond het vizier nog niet op scherp. Bezak zette de  Friezen na 6 minuten op voorsprong. Verdere averij werd door hard werken voorkomen.

De start van de tweede periode was niet goed, al snel was de achterstand verdubbeld. Na deze goal herpakte Hijs zich snel wat de eerste Haagse goal door Oosterveld opleverde. Halverwege de wedstrijd liep Hijs tegen drie straffen tegelijk op maar Heerenveen verzuimde deze overtal situatie te benutten. In het begin van de derde periode kreeg Hijs de kans om de score gelijk te trekken door 1 minuut met 5 tegen 3 te spelen, maar ook Hijs liet deze mogelijkheid onbenut. 8 minuten voor tijd trok R. van der Schuit de score weer in evenwicht. Het leek erop dat overtime de beslissing moest gaan brengen maar met minder dan 2 minuten wist van Musscher Hijs op voorsprong te zetten. Heerenveen kon niets meer aan de stand veranderen. Deze winst van Hijs kan later nog wel eens cruciaal zijn voor de ranking van de play-offs voor het thuisvoordeel.

Een weekend van uitersten waarin Hijs goede zaken deed en daar 6 punten aan overhield. Volgende wedstrijd is vrijdag 3 november als Luik naar de Uithof komt en let op: de aanvang is 21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.