Hij komt, hij komt die lieve goede Sint…

Zaterdag 17 november zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem in de haven van Scheveningen. De Sint en zijn Pieten worden niet alleen verwelkomd door heel veel kinderen uit de regio, maar ook officieel ontvangen door burgemeester Pauline Krikke van Den Haag en Ms. María Jesús Alonso Jiménez, ambassadeur van Spanje.

Na zijn aankomst in de haven begint de goedheiligman aan de traditionele rijtour door de winkelstraten van Den Haag. Maar liefst vijf uur lang zullen alle blije kinderen langs de route Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten. Dat belooft een groot spektakel te worden met muziekkorpsen, historische brandweerwagens, dansgroepen, bussen, oldtimers en nog veel meer in een meer dan één kilometer lange optocht.

Via TV West, de Facebookpagina van Omroep West en online via Omroepwest.nl en de app, kan iedereen vanaf 11.00 uur de intocht live volgen. Eerder in de ochtend zijn unieke beelden vanaf de Pakjesboot te zien via Facebook. Nieuw dit jaar is de live uitzending van de hele rijtour door de winkelstraten van Den Haag. Ook die tour is live via TV West en online te volgen. De intocht en rijtour worden van commentaar voorzien door TV West verslaggever Erik Kooijman.
De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de gratis app voor mobiel en tablet.

Intocht in Wateringen
De winkeliersvereniging van Wateringen heeft Sinterklaas op zaterdag 17 november ook uitgenodigd voor een bezoek. Vanaf 13.15 uur zullen de eerste pieten bij St Joseph kerk aan de Dr. Schaepmanstraat aanwezig zijn. Om 13.30 uur wordt Sinterklaas met zijn paard hier ook verwacht. Hij zal zijn weg vervolgen via de Julianastraat naar het Oude Raadhuis. Hier zal Sinterklaas rond 13.45 uur welkom geheten worden. Vanaf 14.00 zijn allerlei leuke spelletjes te doen bij de winkeliers. Om 16.00 uur wordt de Sint weer uitgezwaaid op het bordes.
Flyers met de plattegrond van de activiteiten zullen tijdens de intocht bij de winkeliers verkrijgbaar zijn. De informatie is ook te vinden op de facebookpagina “ikwinkelinwateringen’
Zaterdag belooft voor de kleinsten onder ons weer een gezellige dag te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.