Het Strandwalfestival komt steeds dichterbij

In het weekend van 7, 8 en 9 september wordt de 10de editie van het Strandwalfestival gevierd. Met een feestavond op vrijdag 7 september, de Strandwalmarkt én Strandwal by night op zaterdag 8 september en niet te vergeten de inmiddels traditionele Strandwalfamiliedag op zondag 9 september.

Feestavond
Dit jaar start het Strandwalfestival op de vrijdagavond. Om 18.30 uur wordt begonnen in het Rijswijkse bos met Rijswijk Swingt Mee! Onder leiding van Gregor Bak. Na het optreden van het leukste koor van Rijswijk wordt de jubileumeditie officieel geopend door burgemeester Michel van Bezuijen. Het avondprogramma gaat door tot 00.30 uur met optredens van de tienkoppige coverband Frank & The Silly Symphonies, Joel Borelli, de coverband De Corona’s, Samantha Steenwijk – bekend van The Voice Of Holland – en de avond wordt afgesloten door DJ El Dani.

Strandwalmarkt en Strandwal by night
Er is weer volop belangstelling voor de Strandwalmarkt die tussen 12.00 en 17.00 uur plaats vindt. Ruim 100 instanties hebben zich al aangemeld. De markt wordt opgedeeld in verschillende thema’s zoals zorg- en welzijn, kunst- en cultuur, paviljoen dierenplezier, duurzaamheidsplein en het sportpaviljoen op sportpark Welgelegen. Op het Sportpaviljoen Welgelegen krijgen alle sportverenigingen een plek om hun sport te demonsteren en kunnen belangstellenden zelf ook de sport uitproberen. Ook zijn alle Rijswijkse kids welkom op het sportpaviljoen in het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor het versieren van een lampion voor de lampionnenoptocht. Naast alle kraampjes zijn er ook weer verschillende podia met optredens van Rijswijks Talent. Het gaat dus weer een drukke, vrolijke en heel gezellige markt worden met alles wat Rijswijk te bieden heeft.
Zodra de markt afgelopen is, gaat het feest door in het Rijswijkse Bos op het grote podium op de Naald. Strandwal by night start om 17.00 uur en eindigt om 00.30 uur. 80’s dilemma’s trapt af, gevolgd door een optreden van het Rijswijks jeugdtheater. De artiesten die men ook kan gaan zien op de Naald zijn DJ Ruben Terpstra, Vinchenzo en Kimberley, coverband Jewelste, The Kik en de avond wordt afgesloten door DJ Badd Dimes. Een gevarieerd programma met voor ieder wat wils!

Strandwalfamiliedag
De laatste dag van het Strandwalfestival staat in het teken van de Rijswijkse families met leuke activiteiten voor het hele gezin. Tussen 10.00 en 16.00 uur is Het Akkertje geopend voor de jaarlijkse kindervrijmarkt en staat hier het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor de ouderen. Bij Groei & Bloei kan men alles leren over bloemen en planten. Ook Scouting Rijswijk laat op de familiedag zien welke activiteiten de diverse scoutingclubs in Rijswijk op hun programma hebben staan zoals het bouwen met bamboestokken, het knopen van een eigen armbandje/sleutelhanger, kanoën en raket bouwen én schieten.
Op de pop-up locatie Te Werve Buiten kunnen de bezoekers tussen 15.00 en 20.00 uur genieten van Jazz, Gin & Tonic. Muziek van jazz-artiesten en een DJ. Te Werve serveert streetfood en voor de kids is er een springkussen.
Uiteraard laat ook winkelcentrum Oud Rijswijk in en rond de Herenstraat zich niet onbetuigd, met de koopzondag, een antiek & curiosamarkt, een oldtimershow, de Papier Biënnale, muzikale optredens en het strandwalmenu

Volledig op de hoogte blijven van het Strandwalfestival? Volg het festival dan op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.