Het Strandwalfestival kan beginnen

Het Strandwalfestival, dat komend weekend zaterdag 9 en zondag 10 september in Rijswijk plaatsvindt, is klaar voor de start! Twee dagen lang laat Rijswijk aan zijn inwoners zich van zijn beste kant zien. De toegang is gratis. De Van Vredenburchweg is zaterdag omgebouwd tot Strandwalboulevard waarop de Strandwalmarkt staat. Op zaterdagavond is het met Strandwal by Night groot feest in het Rijswijkse bos en zondag Familiedag rond kinderboerderij Het Akkertje, Te Werve Buiten en in de Herenstraat. Tijdens het Strandwalfestival kunnen de bezoekers kennismaken met de vele activiteiten, die tal van Rijswijkse organisaties te bieden hebben op het gebied van (internationale) cultuur, kunst, muziek, sport en maatschappelijke ondersteuning.

Zaterdag om 12.00 uur is de aftrap. Burgemeester Michel Bezuijen opent samen met voorzitter Ronald Vorderman de negende editie van het Strandwalfestival bij het Jeugdpodium op de hoek van de Van Vredenburchweg en de Jozef Israëlslaan. Het wordt weer een drukte van belang op de Strandwalmarkt met 120 kraampjes met alles wat Rijswijk sportief, cultureel, muzikaal, culinair, maatschappelijk en ondernemend te bieden heeft. Men kan daar onder andere terecht in de Stadhuiskamer waar de Gemeente Rijswijk de Dag van de Democratie viert met een zeer gevarieerd programma. Verder staat er een paviljoen Dierenplezier en kan men knutselen en sporten op Tennispark Welgelegen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De vijf binnen- en buitenpodia tellen maar liefst meer dan vijftig optredens van muziek, zang, dans, ballet, sport en nog veel meer. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd met verschillende uitgiftepunten voor eten en drinken, verzorgd door de Rijswijkse horeca.

Dit weekend is het eveneens Monumentendag waarop tal van Rijswijkse historische gebouwen voor het publiek geopend zijn, zoals de Oude Kerk in de Herenstraat en de Bonifatius aan de Van Vredenburchweg.
Zaterdagavond om 17.00 uur start Strandwal by Night; een gevarieerd programma in het Rijswijkse Bos met Rijswijks Talent, Rijswijk Swingt Mee onder leiding van Gregor Bak, de binnenkomst van de lampionnenoptocht, The Voice Kids winnares Iris Verhoek, Rijswijks dj talent Dj Yoranty, Rondje Doe Maar, Dj Danny Mendez, Loïs Lane met live band, Jayh Jawson en ter afsluiting om 24.00 uur dj Dyna.

Familiedag
Op zondag start om 10.00 uur de Strandwal Familiedag op en rond Kinderboerderij het Akkertje. Naast de vele activiteiten op Het Akkertje, is Scouting Rijswijk prominent aanwezig en is de ‘geheime tuin’ van School- en hobbytuinen aan het Julialaantje geopend. Bij Don Bosco vindt men, naast allerlei workshops, ook het RGU DELA Talentstage. “Bij Te Werve Buiten tijdens Jazz, Gin en Tonic doe je mee aan een gratis rondleiding over het landgoed, rij je mee met de zelfrijdende auto van BMW, deel je je ervaringen met HR Groep, luister je naar dj Miss Twist en diverse Rijswijkse jazz bandjes en leer je alles over gin-tonic.”

De sportievelingen kunnen hun benen strekken tijdens georganiseerde wandeltochten en fietstochten. Uiteraard laat ook winkelcentrum Oud Rijswijk in en rond de Herenstraat zich niet onbetuigd, met de koopzondag, antiek & curiosamarkt, oldtimershow, Textiel Biënnale, muzikale optredens en het strandwalmenu.

Kortom, er is een veelheid aan mogelijkheden voor jong en oud om kennis te maken met wat Rijswijk zoal te bieden heeft. Als de weersvoorspellingen ons niet bedriegen, wordt het een stralend zomers weekend.
Wil je nog meer weten download de Strandwal App. Het festival is al te volgen via Facebook, Twitter en strandwalfestival.nl.

Foto Fotoclub F22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.