Het Strandwalfestival is klaar voor de start

Aankomend weekend vindt de tiende editie van het leukste gratis festival van Rijswijk plaats. Drie dagen lang laat Rijswijk zich van haar beste kant zien. Vrijdagavond is de eerste feestavond op de Naald in het Rijswijkse bos, zaterdag is de Van Vredenburchweg omgetoverd tot een Strandwalboulevard met meer dan 100 kraampjes, zaterdagavond vindt Strandwal by night plaats in het Rijswijkse bos en niet te vergeten de inmiddels traditionele Strandwalfamiliedag op zondag.

Tijdens het Strandwalfestival kunnen de bezoekers kennismaken met de vele activiteiten, die tal van Rijswijkse organisaties te bieden hebben op het gebied van cultuur, kunst, dierenwelzijn, muziek, sport en maatschappelijke ondersteuning.

Officiële opening
Vrijdagavond wordt om 18.30 uur gestart met een optreden van Rijswijk Swingt Mee! dat gevolgd wordt door de officiële opening door Burgemeester Michel Bezuijen. Het gevarieerde programma bestaat verder uit optredens van Frank & The Silly Symphonies, Joel Borelli, De Coronas, Samantha Steenwijk en DJ El Dani.

Strandwalmarkt
Zaterdag om 12.00 uur wordt de Strandwalmarkt geopend. Het wordt weer een gezellige drukte met meer dan 100 kraampjes met alles wat Rijswijk te bieden heeft om verschillende thema’s. Laat je als een dier schminken op het dierenpaviljoen, knutsel je eigen lampion op het DELA Voor Elkaar paviljoen, maak een sportieve foto op het Sportpaviljoen en op het cultuurpaviljoen kun je onder andere meemaken hoe het voelt om een virtual reality bril op te hebben. Naast de kraampjes zijn er op de vier binnen- en buitenpodia maar liefst meer dan 40 optredens van muziek, zang, dans, sport en nog veel meer. De Rijswijkse horeca is dit jaar ook weer aanwezig met uitgiftepunten voor eten en drinken.

Strandwal by night
Zaterdagavond start om 17.00 uur Strandwal by night. Een gevarieerd programma in het Rijswijkse Bos met 80’s Dilemma, Rijswijks Jeugdtheater, DJ Ruben Terpstra, Vinchenzo en Kimberly van The Voice of Holland, Jewelste, The Kik en DJ Badd Dimes.

Strandwalfamiliedag
Op zondag start om 10.00 uur de Strandwalfamiliedag op en rondom Kinderboerderij het Akkertje. Deze locatie is geopend voor de jaarlijkse kindervrijmarkt en hier staat ook het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor de ouderen. Bij Groei & Bloei kan men alles leren over bloemen en planten. Ook Scouting Rijswijk laat op de familiedag zien welke activiteiten de diverse scoutingclubs in Rijswijk op hun programma hebben staan. Wandelsportvereniging WSV Haaglanden organiseert de Strandwalwandeling met start- en finishlocatie het Akkertje. Op de pop-up locatie Te Werve Buiten kan men tussen 15.00 en 20.00 uur genieten van Jazz, Gin-Tonic, muziek van Jazz artiesten en een DJ. Te Werve serveert streetfood en voor de kids is er een springkussen.

Winkelcentrum Oud Rijswijk
Winkelcentrum Oud Rijswijk is ook weer van de partij met onder andere open winkels, gezellige restaurants, old timershow en de papiermarkt.
Kortom, een veelheid aan mogelijkheden voor jong en oud om kennis te maken met wat Rijswijk zoal te bieden heeft. Als de weersvoorspellingen ons niet bedriegen wordt het een zonnig weekend.
Volledig op de hoogte blijven van het Strandwalfestival? Volg het festival dan op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.