Het National Theater zoekt spelers en verhalen voor Theater Na de Dam

Speciaal voor Theater Na de Dam, de theatermanifestatie in het kader van 4 en 5 mei, maakt Het Nationale Theater in samenwerking met Het Zuiderparktheater en Theater Dakota de voorstelling: ‘Over waar de boerderijen stonden’ en ontroerende verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Voor het maken van deze voorstelling gaan jongeren in gesprek met mensen die jong waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waar in Escamp nu scholen, huizen en winkels staan, stonden ooit boerderijen. Hoe zag het boerenleven er tijdens de oorlog in Den Haag uit? Hoe was het om toen jong te zijn? Aan de hand van deze verhalen wordt een voorstelling gemaakt die in Theater Dakota en Het Zuiderparktheater wordt gespeeld op 4 en 5 mei.

Lijkt het je leuk om zelf een voorstelling te maken en te spelen en ben je tussen de 10 en 18 jaar? Geef je dan op! Naast jongeren is Het Nationale Theater ook op zoek naar verhalen van mensen die de Tweede Wereldoorlog in Escamp en eventueel Loosduinen als kind hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren.

Voor meer informatie of aanmelden uiterlijk tot 15 maart: Lotte de Leeuw via lottedeleeuw@hnt.nl of bel 088-3565313.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.