Het gezin van Bram van Marrewijk

Het fotoarchief van Jan van Lier uit de jaren dertig is de bron voor de Foto van de maand oktober van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul. Van Lier fotografeerde veel gezinnen in en rond Kwintsheul.

De fotograaf had een voorliefde voor zonnige achtertuintjes om zijn groepsfoto’s te maken. Bijgaande foto is daarop geen uitzondering. Vader en moeder zitten met vijf kinderen in een stralende zon. De allerjongste zit bij moeder op schoot en de een na kleinste op een echt hobbelpaard. Volgens de beschrijving bij de foto is dit het gezin van Bram van Marrewijk. Is dit wel zo of is dit een ander gezin? Waar staat het huis van deze familie? Wat zijn de namen van de ouders en kinderen. Reacties zijn welkom bij de Historische Werkgroep via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

Zestig jaar getrouwd in de speeltuin
Op de foto van vorige maand zagen we het echtpaar Van Hagen, de opa en oma van de speeltuin aan de Julianastraat die van de burgemeester een cadeautje kregen vanwege hun 60-jarig huwelijk. De namen van de kinderen op de foto, allemaal kleinkinderen, zijn bekend. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Foto van de Maand
De Historische Werkgroep plaatst maandelijks een foto op de website www.oud-wateringen.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/oudwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar info@oud-wateringen.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst.

Maandelijks spreekuur
De foto’s kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 6 oktober en 3 november in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.