Het Escampfestival op zaterdag 28 mei

Op zaterdag 28 mei vindt de 17e editie van het Escampfestival plaats in het Melis Stokepark. Van 12.00 uur tot 17.00 uur zijn er verschillende leuke activiteiten te beleven en de toegang is gratis. Het festival is een jaarlijks terugkerend cultureel en informatief evenement voor bewoners uit het stadsdeel Escamp.

Dit jaar staat het festival in het teken van ‘Zorg voor Escamp’. Om die reden staan veel activiteiten in het teken van de zorg. Op het festival kan men meedoen aan verschillende activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen geschminkt worden of een TrashUrehunt doen. Er is ook een sportplein waar iedereen zijn sporthart kan ophalen en verschillende sporten kan uitproberen. Voor een hapje en een drankje kan men terecht bij het Escamp café of de verschillende eettentjes. Vlogger Youssef Koukouh -ook wel bekend als YousToub- is aanwezig en zal samen met wethouder Rabin Baldewsingh een balletje trappen. Daarnaast zal hij ook vloggen. Ook dit jaar is er een podium met talenten uit Escamp. Fred Zuiderwijk gaat alle artiesten op een leuke manier aankondigen.

Zorg voor Escamp
Elk jaar heeft het festival een thema en dit jaar is dat ‘Zorg voor Escamp’. Op het Escampfestival presenteren bewonersorganisaties, (zorg)instellingen, verschillende hulpdiensten en anderen organisaties zich aan het publiek. Zij vertellen onder andere wat er in Escamp gebeurt op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, gezondheid en bewonersactiviteiten.
Het thema zorg is natuurlijk erg breed. Want in een stadsdeel met 120.000 inwoners heeft iedereen wel een vorm van zorg nodig. Het is niet alleen de zorg voor bijvoorbeeld een vader of moeder die hulp nodig heeft in de huishouding maar ook zorg voor de eigen omgeving. De zorg dat de portieken bijvoorbeeld schoon blijven.Campagne Sport
Naast de informatie, kinderactiviteiten en een podium kan de ook langskomen om een actieve dag te beleven. Er is veel keus uit sport-, spel- en culturele activiteiten zoals voetbal, hockey en kano varen. “Alles gebeurt onder leiding van professionals dus wees niet bang en probeer iets uit. Misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete sport.”
Ruim 30% van de Hagenaars sport te weinig tot niet en bijna de helft sport onregelmatig. De gemeente wil samen met sportpartners in de stad bereiken dat dagelijks bewegen en regelmatig sporten vanzelfsprekend wordt voor álle Hagenaars.
Om deze reden zal er tijdens het festival hier extra aandacht aan gegeven worden. Want sporten draagt bij aan een gezonde levensstijl plus je zit lekkerder in je vel. Voor meer informatie over de campagne Sport zit in iedereen: heeldenhaagsport.nl

Vorig jaar hebben we duizenden bezoekers getrokken. Dit jaar willen we meer inwoners uit Escamp ontmoeten. Helaas hebben we het weer niet in de hand maar laat dat geen reden zijn om weg te blijven. Kom gewoon met zijn allen naar het Escampfestival!
Meer info: www.escampfestival.nl

Foto: Wethouder Rabin Baldewsingh is de stadsdeelwethouder van Escamp.

Foto Roos Trommelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.