Het Den Haag van Golden Earring

Zondagmiddag 29 november j.l. vond de boekpresentatie plaats over ‘ Het Den Haag van Golden Earring’. Voor honderden Hagenaars en een fors aantal niet ingezetenen een goede reden om naar Boekhandel Paagman te komen aan de Haagse Frederik Hendriklaan in het deftige Statenkwartier.

Tussen het publiek ook oud leden van The Golden Earring(s) Muzikanten van het eerste uur zoals: Peter de Ronde, Fred van der Hilst en drummer Jaap Eggermont, producer van o.a. The Stars on 45. Barry Hay en George Kooymans waren helaas verhinderd.
Presentator Fred Zuiderwijk liet weer eens horen waarom hij dé uitgelezen persoon is om zo’n middag aan elkaar te praten waardoor het evenement een hoog amusementsgehalte kreeg. Onnavolgbaar, informatief, spitsvondig en gevat interviewde Fred al eerste beide schrijvers van het boek; Jan Sander en Cees van Rutten die geruime tijd gewerkt hebben aan dit geslaagde boek. Beiden volgen Golden Earring(s) als sinds 1965!

Het Den Haag van Golden Earring beschrijft diverse routes door Den Haag langs ruim 120 locaties die een link hebben met de Earring, bijvoorbeeld, De Marathon, Club 192, Het Zuiderpark en het Paard van Troje. Het boek volgt de leden vanaf het eerste optreden in gebouw Custodia tot en met een recent optreden van de band in het Paard van Troje.
De mooie uitgave is rijk geïllustreerd met foto’s van ondermeer Anton Corbijn en Kees Tabak.

Cesar en Rinus werden eveneens geïnterviewd door Fred Zuiderwijk. Er kwamen boeiende popfeitjes naar voren. En natuurlijk de nodige kwinkslagen waar Rinus het patent op heeft en waarmee hij iedere keer weer de lachers op zijn hand krijgt. Beide Earringleden hadden het zichtbaar naar hun zin en ook in de overvolle zaal bleek de stemming opperbest.
Na de fotosessie kon het publiek zijn/haar boek laten signeren door schrijvers en leden- en oud leden van The Golden Earring(s). De belangstelling was massaal waarbij velen geduldig aansloten in een lange rij met uiteraard het boek in de hand. Golden Earring is nog steeds uitermate populair en in het kader van hun vijftigjarig bestaan was dit opnieuw een hoogtepunt in een prachtig jubileumjaar.

We gaan nog een mooie Earring decembermaand tegemoet met onder meer een jubileumoptreden en een TV documentaire deze week ‘In het uur van de Wolf’ en dat is iets om naar uit te kijken!

Martin Reitsma

10 reacties

 1. Suzanne Meijster-Morra

  Wederom een geweldig artikel. Martin Reitsma een man met bezieling voor muziek en talent om je met zijn artikelen mee te nemen in de wereld van de muziek.

 2. Geweldig artikel. Was een fantastische middag en door middel van dit artikel, beleef je deze middag weer opnieuw. Hoop van harte dat zulke artikelen over de Haagsche Popscene geplaatst blijven worden.

 3. José Uitenbroek

  Helaas was ik niet bij de boekpresentatie aanwezig, maar de mooie foto’s en het uitgebreide verslag van Martin Reitsma maken dat ik er toch ‘n klein beetje bij was. Zeer uitgebreid verslag zoals we dat gewend zijn van Martin zodat het duidelijk is wat zich afgespeeld heeft en wat men kan verwachten zoals nu in het gepresenteerde boek. Heel helder allemaal. Dank hiervoor.
  Golden Earring is natuurlijk n band die z’n sporen uitgebreid verdient heeft dat hebben ze wel bewezen anders hou je het niet 50 jaar vol met elkaar.
  Ik heb de mannen van de Earring in de tachtiger jaren leren kennen als eenvoudige aardige mensen en zeer deskundig op hun vakgebied uiteraard en ‘n feestje om bij hun concerten te zijn.

 4. Els de Wit

  Wow leuk om te lezen over onze eigen Haagse Earring. Haagmedia redactie dank voor plaatsing. En uiteraard ook auteur Martin Reitsma.

 5. Berry

  Alweer een erg leuk stuk van deze schrijver!
  Ik ben er zelf bij geweest en het artikel verteld de lezer precies hoe succesvol deze middag geweest is.
  Dank voor deze samenvatting, Martin Reitsma.

 6. Marion ten brummelaar

  Martin wat een geweldig mooi stuk over de golden earring ik zat er weer helemaal in ik kijk hier iedere keer weer na uit wat kan jij toch mooi vertellen ik ben al weer nieuwschierig na je volgende verhaal dank je martin xxx

 7. constant meeuws

  Was weer een plezier om te lezen, en het leuke van het hele verhaal is toch wel dat de ouwe garde ook aanwezig was, en dan met name Jaap Eggermont…..
  Zou trouwens wel eens een verhaal over zijn belevenissen willen lezen na de Earring.
  Dus beste mijnheer Reitsma…..er ligt nog een mooie taak op u te wachten hoor!!!
  En doorgaan…….vooral doorgaan….

 8. Frans Schmit

  Wederom een goed artikel van de hand van Martin Reitsma. Deze man weet ons keer op keer te boeien met interessante artikelen over muziek en muzikanten uit de Haagse jaren zestig. Martin weet op gepassioneerde wijze de muziek uit de gouden jaren 60 onder de aandacht te brengen. Muziek die niet vergeten mag worden. Dankzij Martin, die zo langzamerhand de titel “Mister Haagse Nederpop” verdient, blijven we op de hoogte van alles wat met Nederbeat te maken heeft. En dan in het bijzonder de regio Den Haag. Ga zo door Martin! De muzikanten van weleer en de vele fans wachten nu al op je volgende artikel.

 9. Eerste keer dat we een artikel lezen van Martin, maar het doet ons zeker goed. De meeste van ons zijn jonge honden, maar er zitten ook een paar oude rotten tussen en die oude rotten kennen Golden Earring maar al te goed 😉

  Pracht van een artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.