Het beste voor Escamp

Als echte lokale partij heeft Groep de Mos / Ouderen Partij een hart voor Den Haag. We willen het beste voor de stad en het beste voor Escamp. Als ik aan Escamp denk, denk ik aan de vooroorlogse én aan de nieuwe wijken, aan de parken waar het fijn wandelen is, aan de rust die ik er kan vinden.

Als fractievoorzitter ben ik wekelijks te vinden in het Haagse stadhuis. Daar kan het soms nogal druk en chaotisch zijn. Dan is het fijn om even naar vrienden, partijgenoten en buurtbewoners in Escamp te gaan om uit te rusten, bij te praten, nieuwe ideeën aangereikt te krijgen en het allemaal eens van een andere kant te bekijken.

Wekelijks trek ik erop uit en ga ik bijvoorbeeld samen met mijn fractiegenoot Arjen Dubbelaar, die in Wateringse Veld woont, op pad om te praten met buurtbewoners die ergens mee zitten. Zij vragen ons te kijken naar de problemen waar ze tegenaan lopen en daar eventueel een politieke actie aan te koppelen, zodat de gemeente er eindelijk iets aan gaat doen. Daar houd ik van. Daarom zit ik in de gemeenteraad.

We maken ons sinds mensenheugenis hard voor winkelcentrum Leyweg. Hoe vaak horen we wel niet van bezoekers en bezorgde ondernemers daar dat de chronische leegstand slecht is voor het aanzien van het winkelgebied? We zetten ons in voor de kleine ondernemer, die het zwaar te verduren heeft gehad door de crisis en die door hoge huurtarieven en belachelijke parkeerkosten voor bezoekers het nog eens extra moeilijk wordt gemaakt door de gemeente. Dat vinden wij onacceptabel.
Het Almeloplein ligt ons ook na aan het hart. Daar moeten wat ons betreft tegelijkertijd met de herontwikkeling meer parkeerplaatsen komen dan de gemeente nu van plan is. Als je een winkelgebied aantrekkelijk wil maken, moeten klanten wel met de auto kunnen komen. Dat lijkt me nogal wiedes. Toch zal het je verbazen hoe de gemeente in zulke gevallen voet bij stuk houdt en stug bij de eigen plannetjes blijft.

In het Zuiderpark hebben we dankzij onze aanhoudende politieke druk richting wethouder Joris Wijsmuller ervoor gezorgd dat het Zuiderparktheater open is gebleven. Daar zijn we erg blij mee. Regelmatig krijgen we als fractie tips van de mensen uit de wijken. Dan vertellen ze over de overlast door bijplaatsingen in de buurt van de ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s), of over een vreemde keuze voor de verplaatsing van een zebrapad bij een tramhalte.

Ik probeer zoveel mogelijk te doen met die tips. Bijvoorbeeld door er aandacht voor te vragen in een van de raads- en commissievergaderingen, door schriftelijke vragen te stellen, door een medewerker van een wethouder aan te schieten. Soms kan ik daar een extra handje bij gebruiken. Gelukkig zijn daar dan altijd de vrijwilligers binnen mijn partij die in Escamp wonen en bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Mijn mailbox staat 24 uur per dag, zeven dagen per week open: richard.demos@denhaag.nl.

Richard de Mos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.