Herinrichting route Kijkduin-Houtrust eind maart van start

Op 26 maart gaan de werkzaamheden op de route Kijkduin-Houtrust van start. De komende maanden wordt deze route opnieuw ingericht. Met de herinrichting wordt de weg overzichtelijker. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte en het wordt veiliger om over te steken. Eind april 2019 is de weg weer klaar voor gebruik.

De route Kijkduin-Houtrust is een drukke route tussen Kijkduin en Scheveningen. De route loopt van de Machiel Vrijenhoeklaan ter hoogte van de Kijkduinsestraat, over de Sportlaan tot en met de Segbroeklaan. Dagelijks rijden hier 20.000 voertuigen over. Er worden verschillende aanpassingen gedaan tijdens de herinrichting. Zo worden er rotondes geplaatst en wordt er een ventweg aangelegd. Er komen vrijliggende fietspaden en betere oversteekplaatsen voor voetgangers. Ook worden de 2 rijstroken teruggebracht naar 1. Op een aantal plekken is het riool verouderd, die wordt vervangen. En de hele weg wordt voorzien van nieuw asfalt. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden opgedeeld in 9 delen.

Verkeershinder
De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder. Bewoners in de directe omgeving krijgen te maken met afsluitingen en extra verkeersdrukte. Ook op andere plekken in Den Haag neemt de verkeersdrukte toe. De extra reistijd kan tijdens de spits oplopen tot een half uur.

Bereikbaarheid
De gemeente doet er alles aan om te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Omleidingsroutes leiden het verkeer de stad in en uit. De gemeente zet elektronische routeborden in die aangeven wat op dat moment de snelste route is. Meer informatie over de werkzaamheden, de planning, de omleidingsroutes en de actuele vertragingstijden worden vermeld op de website.

Communicatie
De gemeente houdt bewoners en andere belangstellenden op Facebook, Twitter, Instagram en een speciale website geïnformeerd over de werkzaamheden, de planning, omleidingsroutes en actuele vertragingstijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.