Herinrichting Erasmusweg gaat van start

De gemeente Den Haag vernieuwt de Erasmusweg. Auto’s krijgen meer ruimte om door te rijden en fietsers en voetgangers kunnen straks veiliger oversteken. De werkzaamheden duren van 11 maart 2019 tot halverwege 2020.

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg tussen het centrum en de A4. Het verkeer rijdt er vaak niet goed door. De weg heeft richting het centrum één rijstrook en dat is te weinig. Ook is de Erasmusweg toe aan een opknapbeurt. Daarom wordt de straat op veel plekken vernieuwd. Tegelijkertijd worden de bereikbaarheid en veiligheid verbeterd.

De weg naar het centrum krijgt er een hele rijstrook bij. Straks zijn er dus twee rijstroken in elke richting. Ook worden de parkeerplekken langs de weg breder en duidelijker zichtbaar. De middenberm wordt smaller, zodat er ruimte ontstaat voor de extra rijstrook en ruimere parkeerplaatsen. De weg oversteken is door deze versmalling van de middenberm straks op minder plekken mogelijk. Dit geldt zowel voor auto’s, als voor fietsers en voetgangers. De oversteekplaatsen die blijven, worden duidelijker en veiliger. Dit is soms wel even omrijden of omlopen. Door het aantal oversteekplekken te verminderen, rijdt het autoverkeer op de Erasmusweg vlotter door.

Werkzaamheden
De gemeente combineert werkzaamheden als dat kan. Daarom wordt ook direct het oude riool in een deel van de Erasmusweg vervangen. De Erasmusweg wordt in twee delen aangepakt: tussen de Troelstrakade en Loevesteinlaan (2019) en tussen de Loevesteinlaan en de Beresteinlaan (2020). Tijdens de werkzaamheden zullen omleidingsroutes voor doorgaand autoverkeer worden aangegeven.

Openbaar vervoer
Tram 16 en bus 21 rijden tijdens de werkzaamheden tussen de Troelstrakade en Loevesteinlaan hun gebruikelijke route.

Foto: De huidige en de nieuwe situatie van de Erasmusweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.