(Her)inrichting en verbetering van Parijsplein

De Gemeente Den Haag vindt een aantrekkelijke en veilige woon- en winkelomgeving belangrijk. Door bewoners is aangegeven dat het Parijsplein een opknapbeurt kan gebruiken. Om deze reden heeft de gemeente, samen met de eigenaar van het omliggende vastgoed, besloten om het plein opnieuw in te richten.

Stadsdeel Escamp heeft na gesprekken met bewonersvertegenwoordigers en winkeliers verkend hoe deze inrichting er dan uit zou kunnen zien. Er zijn een aantal tekeningen gemaakt waar de gemeente graag ook de visie van anderen over wil horen.

Hoe komt het eruit te zien?
De bestrating wordt vervangen door gele en rode klinkers, dit geeft een warmere sfeer. Er worden sierlijke banken geplaatst, bomen in grote bloembakken en extra verlichting.

Uitnodiging
De omwonenden van het Parijsplein krijgen de gelegenheid om naar alle tekeningen te komen kijken. In samenwerking met de opdrachtnemer Apleona wordt hiervoor een inloopavond op dinsdag 29 mei van 19.00 tot 20. 30 georganiseerd in het bedrijfsverzamelgebouw “Het Veld” aan de Laan van Wateringse Veld 1496.

Vervolg
In week 34 starten de werkzaamheden. Door middel van houten vlonderelementen wordt de toegankelijkheid van de winkels gewaarborgd gedurende werkzaamheden. De herinrichting begint na de zomervakantie en is naar verwachting in week 45 afgerond.

Mensen met vragen kunnen mailen naar escamp@denhaag.nl onder vermelding van “Herinrichting Parijsplein” of bellen met de stadsdeelmedewerker de heer Hoogenboom via 070-7528448.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.