Henk Patat veertig jaar in het vak!

Deze maand viert Henk Patat zijn 40-jarig jubileum. Wat ooit begon als een eenmanszaak, met een van de eerste bestaande foodtrucks, is uitgegroeid tot een landelijk opererend cateringbedrijf. “Ik ben vroeg begonnen,” lacht de jubilaris als hem gevraagd wordt naar zijn leeftijd. Henk is 58 en begon dus als jong volwassene, als een echte vrije Haagse jongen, zijn bedrijf. Gevraagd naar zijn geheim is hij helder en duidelijk: “De horeca is keihard werken. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Je moet altijd klaarstaan voor de mensen.”

En dat staat Henk. Hij creëerde een prettige sfeer op de werkvloer. De meeste personeelsleden zijn al langer dan tien jaar in loondienst. In zijn filosofie is dat nodig. Het draait namelijk in de horeca maar om één ding en dat is kwaliteit. “Wij werken alleen maar met A-merken. Dat proef je. Verder hebben we altijd schoon vet en is de temperatuur van het vet ontzettend belangrijk. Het suikergehalte van de aardappel bepaalt mede de smaak. Onze mensen zijn vakmensen. Die voelen aan wanneer de frites helemaal op smaak is.”

Henk Patat is een dermate ingeburgerd begrip in de samenleving, dat deze naam bekender is dan Henk van der Wulp. Toch praten we hier over dezelfde persoon. Op basis van zijn achternaam, Van der Wulp Catering, heeft Henk een goedlopende cateringservice gespecialiseerd in bedrijfsfeesten en andere grote partijen. Van alle markten thuis dus.

Waar is hij het meest trots op? “In het geval van een calamiteit, bijvoorbeeld bij een demonstratie op het Malieveld, ben ik binnen een half uur met twee wagens onderweg. Binnen een paar uur heb ik er zo zeven klaarstaan. Dat is enorm belangrijk,” zegt hij.

Henk heeft een grote loods in Zoetermeer en zijn meer dan twintig wagens rijden dagelijks door het hele land. Henk Patat opereert ook internationaal. In Engeland, Duitsland en België zijn ze bekend met de heerlijke smaak van een goudeerlijk Haags frietje! Maar dat is niet alles. Hij serveert net zo makkelijk broodjes verse beenham. Hamburgers worden gegrild op de plaat.
Vrijdag 11 december is er een grote feestavond georganiseerd. Of hij verrast zal worden? “Ik ben bang van wel,” lacht Henk. En wat typeert de echte horecaman met hart voor de zaak? “Leuk hoor zo’n feestje. Maar ik heb er wel vier klussen voor moeten afzeggen!”

 


 

Henk trakteert!
In winkelcentrum In de Bogaard trakteert Henk Patat vanwege zijn jubileum op ambachtelijke rundvleeskroketten en frikandellen. Voor slechts €1! Je vindt Henk op zijn vaste stek. Kijk voor meer acties op www.henkpatat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.