Help de wilgen knotten in Rijswijk

Op zaterdag 19 januari organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland een ochtend ten behoeve van het instandhouden van de knotwilgen in Rijswijk. Belangstellenden kunnen zich om 10.00 uur verzamelen bij de Blokhut aan het Pieter Postmapad in het Wilhelminapark. Er wordt tot 12.30 uur geknot. Jongeren tussen 12 en 16 jaar mogen onder begeleiding van een ouder meedoen. Bij regen gaat het niet door.

De KNNV zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen. Vraag een locatiebeschrijving aan bij: Geert van Poelgeest, 06-33001742 of afdelingDelfland@knnv.nl Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rijswijk.

Belangrijke natuurwaarden
Vanouds staan er knotwilgen in Rijswijk. Deze werden vooral gebruik om hout te oogsten om de kachel mee te stoken. Ook werd het hout gebruikt bij de agrarische werkzaamheden voor gereedschap en palen. Zij herbergen nu belangrijke natuurwaarden en herinneren ons aan het voormalig gebruik. Zij vormen een sieraad voor het landschap en veel dieren en planten vinden er een goed onderkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.