Helemaal niet raar, verliefd na twintig jaar

Er zijn nog steeds mensen die beweren dat ware liefde geen houdbaarheidsdatum heeft. Tegenwoordig lijken relaties voor velen redelijk inwisselbaar te zijn, maar zo af en toe wordt er toch weer een blik romantische liefdesverhalen opengetrokken waar de koppels uit ‘All You Need Is Love’ bij verbleken. Taleninstituut TaalTaal in Scheveningen ontmoet regelmatig koppels die elkaar gevonden hebben ondanks een taalbarrière, grote afstand en vaak een hoop bureaucratie.

Zo ook het verhaal van Aziza en Eric. Het begon allemaal in 1997 toen zij haar broer bezocht in Amsterdam. “Daar heb ik Eric ontmoet. Al snel hadden we onze eerste date in Delft, waarbij Eric me de hele tijd maar bleef aanstaren, terwijl ik de oren van zijn hoofd kletste. Kun je het je voorstellen, mijn Engels was toen niet eens echt goed. Desondanks noemde hij mij een prachtige vrouw, haha!”
Aziza: “Eric wilde zelfs al met me trouwen. Helaas ging dat niet, omdat ik nog studeerde en bovendien accepteerden mijn ouders Eric nog niet als mijn toekomstige partner. Ik heb uiteindelijk een dramatisch afscheidsbriefje voor Eric geschreven en ben teruggekeerd naar huis.”

De tijd verstreek en Aziza trouwde met een andere man met wie ze een dochter kreeg, Samya. Het huwelijk liep echter stuk en Aziza vertrok met Samya naar Engeland om een frisse start te maken. Ze had een bruisende carrière en leidde eigenlijk een prima zelfstandig leven. Het lot had in 2011 echter iets anders voor ogen, toen Aziza plotseling een bericht ontving van niemand minder dan Eric! Aziza: “Ik wilde mijn account eigenlijk verwijderen, maar toen zag ik ineens dat berichtje. Eric had overal gezocht naar Aziza’s om mij te vinden. We hebben uren met elkaar gepraat en ik realiseerde me dat dit voorbestemd was. We hebben er vijftien jaar op moeten wachten, maar we zijn toen binnen één maand getrouwd!”

Gratis taalcursus
Aziza volgde een cursus Nederlands bij TaalTaal en spreekt inmiddels bijna vloeiend Nederlands. Heeft u ook een verhaal met taal? Deel uw verhaal met TaalTaal en maak kans op een gratis taalcursus bij TaalTaal. Stuur uw verhaal naar e-mail: info@taaltaal.nl. Op 12 december is er weer een open dag bij TaalTaal met informatie over twintig talen. Het nieuwe seizoen start op 22 januari 2018. TaalTaal is gevestigd aan de Hoge Prins Willemstraat 226E in Den Haag. Meer informatie via www.taaltaal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.