Hart voor Den Haag/Groep de Mos trots op behoud Het Knagertje

Hart voor Den Haag / Groep de Mos is trots op het behoud van knaagdierenopvang Het Knagertje. Afgelopen vrijdag is door wethouder Richard de Mos de nieuwe locatie van de knaagdierenopvang officieel in gebruik genomen, door het onthullen van het naambord boven de ingang. Daarmee kwam er een einde aan 10 jaar onzekerheid voor het opvangcentrum voor knaagdieren en konijnen.

Het voortbestaan van de knaagdierenopvang is lange tijd onzeker geweest door tegenwerking van de Gemeente. Toenmalig raadslid Richard de Mos heeft het stadsbestuur al 4 jaar geleden om hulp gevraagd voor een nieuw onderkomen, maar dierenwelzijn stond destijds niet hoog op de agenda. Dankzij de inspanningen van Groep de Mos achter de schermen, is Het Knagertje nu gered en is verhuisd van de oude locatie op het Westhovenplein naar de Stieltjesstraat in een voormalig gebouw voor kinderopvang. Woordvoerder René Oudshoorn: “Dierenwelzijn is nu opgenomen in het collegeakkoord en dit was een belangrijk punt in ons verkiezingsprogramma die we hebben binnengehaald! Hart voor Den Haag heeft ook een groot hart voor dieren. Het Knagertje is een stichting die zich sinds 1996 volledig inzet voor knaagdieren en konijnen. Deze dierenhelden verdienen dan ook alle steun en we zijn er als partij trots op deze te kunnen geven; Het Knagertje is gered voor onze stad!”

Ook eigenaresse Geertje van Kranen kan haar geluk niet op, met tranen in de ogen van geluk leidt ze iedereen rond in haar nieuwe onderkomen die zoveel meer ruimte biedt aan de pluizige knaagdieren die het minder hebben getroffen. Na alle tegenwerking is ze nu weer helemaal klaar voor een nieuwe start. “Dankzij jarenlange inzet van met name Richard en Arjen van Hart voor Den Haag / Groep de Mos kunnen we ons mooie werk gelukkig voortzetten.”

Foto: Janice Roopram, Geertje van Kranen, René Oudshoorn en Monique van Stuijvenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.