Hart voor Den Haag / Groep de Mos luidt de noodklok over verkeersontsluiting Erasmusveld

Hart voor Den Haag / Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad wil een oplossing voor de verkeersontsluiting rondom de wijk Erasmusveld. Raadslid Jelle Meinesz heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. In het Erasmusveld wordt gewerkt aan meer woningen. Er komen op korte termijn zo’n 300 woningen bij en gelet op de prijs van de woningen kan eruit gegaan worden van een forse toename van auto’s in de wijk. Die moeten allemaal de wijk uit en de enige mogelijkheid is de Martinus Nijhoffweg die uitkomt op de loeidrukke Noordweg, zo stelt Meinesz.

“Bewoners van het Sweereshof denken dat al deze nieuwe bewoners gebruik gaan maken van hun wijk,” aldus Meinesz. “En als je naar de prijs van de nieuwe woningen kijkt kun je er gemakshalve vanuit gaan dat dit honderden nieuwe voertuigen oplevert die straks allemaal de wijk in en uit moeten. Volgens de nieuwe plannen is er slechts een uitgang, de Martinus Nijhoffweg. Deze straat heeft drie uitgangen naar de Noordweg, via de Menno de Braakstraat, voor de aansluiting naar Wateringen, via de Rijenhof en deze heeft een onoverzichtelijke aansluiting op de Noordweg en de vermoedelijk meest gebruikte uitrit, die aan de Hans Lodeizenstraat. De aansluiting van de Hans Lodeizenstraat aan de Noordweg is nu al rampzalig, want gedurende de spits staat er vanuit de richting van Wateringen al een file vanaf de Kwaklaan. Ook het invoegen daar is een ramp. Bovendien levert het waarschijnlijk ook gevaarlijke situaties op als er 600 auto’s extra via de Martinus Nijhofflaan wegrijden en zou de belasting op het kruispunt Noordweg/Laan van Wateringseveld tot over het kookpunt stijgen!”

De oplossing ligt volgens de buurt en ook volgens raadslid Meinesz in een uitrit naar een rotonde op de Erasmusweg. Deze uitrit ligt er praktisch al en wordt al gebruikt door de bouwbedrijven van de nieuwe wijk.

Foto: Volgens raadslid Meinisz zal in de toekomst dit kruispunt overbelast worden. Foto Richard Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.