Hart voor Den Haag en 50PLUS gaan samenwerken

‘SAMEN KNOKKEN VOOR ONZE OUDEREN’


De Haagse gemeenteraadsfracties van Hart voor Den Haag / Groep de Mos en 50PLUS zijn een samenwerking met elkaar aangegaan om de belangen van de ouderen in de stad beter te kunnen behartigen. De beide fracties blijven zelfstandig opereren, maar zullen per heden zoveel mogelijk eenduidig stemmen en optreden als een blok van negen zetels. Hierbij geldt dat 50PLUS de uitgangspunten van het coalitieakkoord onderschrijft en het beleid dat hieruit voortvloeit ook zal steunen.

“Hart voor Den Haag heeft ervoor gezorgd dat ouderen in het coalitieakkoord een stem hebben gekregen. Zo komt er dankzij deze partij een actieplan tegen eenzaamheid en wordt er ook werk gemaakt van het inrichten van ‘lief-en-leed-straten’, een project dat ouderen die alleen zijn uit hun isolement haalt”, aldus 50PLUS-partijleider Henk Krol, die blij is dat zijn Haagse fractie gaat samenwerken met de grootste partij uit de Hofstad.

Ook Hart voor Den Haag-partijleider Richard de Mos is blij met de samenwerking: “Het is niet voor niets dat we in de vorige raadsperiode een gezamenlijke lijst hadden met de Ouderen Partij Den Haag van oud-raadslid Lex Kraft van Ermel. Wij vinden het hebben van een goede en menswaardige oude dag een recht. Door de samenwerking met 50PLUS kunnen we Den Haag nog seniorvriendelijker maken.”

Oproep aan oudere achterban
De lokale achterban van Hart voor Den Haag is zeer divers, maar door gezamenlijk op te komen voor de belangen van onze ouderen kan er een vuist gemaakt worden. In dat kader adviseert Hart voor Den Haag de ouderen in haar achterban om bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 50PLUS te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.