Haga shuttle voor gastvrij patiëntenvervoer

Het HagaZiekenhuis heeft op locatie Leyweg een elektrische shuttlewagen aangeschaft met bijdragen van sponsoren. Minder mobiele patiënten kunnen gebruik maken van de shuttledienst.

In overleg met stichting HagaVrienden werd een sponsorplan gemaakt voor de aanschaf van een elektronische shuttle. Sponsoren, zowel particuliere donateurs als bedrijfssponsoren, waren direct enthousiast om hun bijdrage hieraan te leveren. Het HagaZiekenhuis is hier heel blij mee. Patiënt Niek van den Adel, ambassadeur gastvrije zorg, heeft samen met Marjolein Tasche, directievoorzitter HagaZiekenhuis, de shuttlewagen onthuld en gelijk een proefrit gemaakt.

“Voor veel patiënten is de afstand van de entree van het ziekenhuis naar één van de afdelingen een flinke opgave,” zegt Peter Jongman, hoofd Logistiek HagaZiekenhuis. “De lichtstraat is bijna een kilometer meter lang. Dankzij de shuttle is die afstand geen probleem meer. Het lijkt op de ‘Schipholshuttleservice’. De shuttlediensten waar patiënten van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 tot 17.00 uur gebruik van kunnen maken, worden verzorgd door vrijwilligers van het ziekenhuis.”

Op 19 oktober werd de elektrische shuttle officieel in gebruik genomen. De cheerleadersgroep Rebels zorgde voor een feestelijk tintje (zie foto). De shuttleservice past in het Planetreeconcept en in het ouderenbeleid waarvoor het HagaZiekenhuis onlangs het keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis mocht ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.