Haagse PVV stelt raadsvragen n.a.v. gewelddadige berovingen minderjarige pizzabezorgers

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: “Het is bizar dat dit tuig binnen twee maanden tijd zo vaak heeft kunnen toeslaan en kinderen met een bijbaan de stuipen op het lijf jaagt. Het cameratoezicht in de Schilderswijk moet nu meteen worden uitgebreid. En hoe kan het publiek helpen met het herkennen van de verdachten als de politie niet eens een goede beschrijving geeft van hoe zij eruit zien? Als de mogelijke achtergrond van de verdachten bewust wordt verzwegen vanwege politieke correctheid dan is dat onacceptabel.”

Onderwerp: Maatregelen n.a.v.  gewelddadige berovingen van minderjarige pizzabezorgers in de Schilderswijk.

Onder verwijzing naar artikel 30 van het Reglement van Orde stelt de fractie van de PVV de volgende vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad.

Bent u bekend met het bericht ‘Zeven jonge pizzabezorgers slachtoffer van gewelddadige overvallen’? (*)

Hoe beoordeelt u het feit dat minderjarige pizzabezorgers in de Schilderswijk op gewelddadige wijze worden beroofd en mishandeld met onder andere stroomstootwapens?

Waarom geeft de Haagse politie bij het opsporingsprogramma ‘Team West’ wel een beschrijving van de verdachten hun kleding en leeftijd maar geen beschrijving van hun uiterlijke kenmerken zoals mogelijke achtergrond?

Bent u het met ons eens dat het bij opsporingsberichten van belang is dat verdachten herkend worden en dat het daarom noodzakelijk is om uiterlijke kenmerken met betrekking tot achtergrond, zoals  bijvoorbeeld “een Noord-Afrikaans uiterlijk”, te benoemen? Zo nee, waarom niet?

Zijn kenmerken met betrekking tot de mogelijke achtergrond van de verdachten in dit geval bewust achtergehouden omdat het zogenaamde ‘getinte’ verdachten betreft?

Bent u bereid om de communicatieafdeling van de Haagse politie op hun verantwoordelijkheid te wijzen een goede beschrijving van verdachten te geven, inclusief mogelijke achtergrond, zodat verdachten daadwerkelijk kunnen worden opgespoord?  Zo nee, waarom niet?

Bent u het met ons eens dat meerdere gewelddadige berovingen van kinderen met een bijbaan in korte tijd de inzet van meer middelen zoals  extra cameratoezicht rechtvaardigt? Zo nee, waarom niet?

Bent u bereid om meer cameratoezicht in te zetten in de Schilderswijk door middel van vast cameratoezicht op plekken waar criminaliteit structureel is – zoals o.a. de Delftselaan, het Kaapseplein, de Hoefkade en de Koningstraat – en daarnaast meer flexibele camera’s in de buurten daaromheen? Zo nee, waarom niet?

(*) https://www.omroepwest.nl/nieuws/3614533/Zeven-jonge-pizzabezorgers-slachtoffer-van-gewelddadige-overvallen

Namens de Partij voor de Vrijheid,

Karen Gerbrands en Willie Dille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.