Haagse ondernemers doen mee aan HogeNood App

Het nieuwe gemeentebestuur heeft de vraag naar meer openbare toiletten goed gehoord en de wensen opgenomen in het coalitieakkoord “Den Haag, Stad van Kansen en Ambities”. Daarin is aangegeven dat er ingezet gaat worden op meer openbaar toegankelijke toiletten, passend in het straatbeeld. Toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Maar een openbaar toilet hoeft uiteraard niet altijd een voorziening te zijn die gefaciliteerd wordt door de gemeente in de buitenruimte. Organisaties en ondernemers hebben ook de mogelijkheid om hun toilet(ten) beschikbaar te stellen voor het publiek en in de Haagse binnenstad hebben al behoorlijk wat ondernemers dit gedaan. Vrijdagmiddag heeft wethouder Richard de Mos hen op een ludieke manier bedankt voor hun gastvrijheid (zie foto). Samen vroegen ze op ’t Plein aandacht voor de HogeNood App. Bij hoge nood kan iedereen in deze app precies zien waar het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet is. In de binnenstad is dat nu, door de deelname van deze ondernemers, meestal niet verder dan 100 meter weg.

In de app staat ook vermeld om wat voor soort toilet het gaat, voor wie het toegankelijk is en wat de openingstijden zijn. Ondernemingen kunnen zich hier gratis voor aanmelden zodat hun toiletvoorziening wordt opgenomen in de app. De gemeente hoopt dat bezoekers aan onze stad met een geruster gevoel rondlopen met de wetenschap dat een benodigd toilet nooit ver weg is!

Ondernemers en organisaties in de binnenstad die zich tot nu toe hebben aangemeld: Café Restaurant De Eeuwige Jachtvelden, Theater aan het Spui, McDonalds, Decathlon, Club Cocoon, Purepoint, BurgerKing, HEMA, Brasserij Babbilage, Bijenkorf, Café Hof der Muzen, Restaurant Deluca, Brasserie De Passant, de Centrale Bibliotheek en Hotel Café Corona.

Foto Martijn Beekman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.