Haagse korfbaldagen staan weer voor de deur

Afgelopen weekend was de laatste competitieronde voor aanvang van het zaalseizoen. Dat betekent dat de Haagse Korfbaldagen weer voor de deur staan, waarvoor bijna alle sporthallen in Den Haag zijn ingeroosterd. De finales worden op zaterdag 10 november traditioneel gespeeld in de HKV/Ons Eibernesthal aan de Steenwijklaan.

Achilles 1 verdedigt daarbij haar titel in de hoogste klasse. Achilles A1, vorig jaar verliezend finalist, speelt zaterdag 3 november in de Sportcampus in het Zuiderpark om 12 uur tegen Vitesse A1 en maandag 5 november in De Lier tegen Avanti A1.
Achilles 1 opent het toernooi op donderdag 1 november in de Topsporthal van de Sportcampus in het Zuiderpark tegen VEO (aanvang 19.15 uur). Op dinsdag 6 november staat in Pijnacker het treffen met Avanti op het programma. De resultaten van deze wedstrijden bepalen het vervolg van het toernooi voor Achilles.

Futura is ingedeeld in een poule A, samen met Die Haghe en KVS/Maritiem (Scheveningen). Die Haghe werd vorig zaalseizoen zevende werd in Hoofdklasse B en degradeerde naar de Overgangsklasse. KVS/Maritiem werd vorig seizoen tweede in de Overgangsklasse. Op het veld doet Die Haghe het slecht in de overgangsklasse en staat het stijf onderaan in de poule van Futura – maar kun je dat wel een op een vergelijken? KVS speelt momenteel op het veld Eerste Klasse en staat daar in poule C op de tweede plaats, 3 punten achter het Leidse Sporting Trigon. Futura speelt – zo is bekend – in de overgangsklasse en is – na een sterke start – neergestreken in de middenmoot. Futura dicht zichzelf een goede kans toe om door te dringen tot de halve finales.

In poule B spelen Meervogels (Zoetermeer, vorig jaar kampioen zaal dus naar de Hoofdklasse gepromoveerd), Fiks (Oegstgeest; vorig jaar 6e in de overgangsklasse) en HKV/Ons Eibernest (vorig seizoen derde in de overgangsklasse zaal, maar nu op het veld in de degradatiezone van de overgangsklasse…) In poule A spelen Avanti (Pijnacker, vorig jaar Korfbal League gespeeld, maar gedegradeerd naar de hoofdklasse), Achilles (vorig seizoen vierde in de overgangsklasse) en VEO (Voorburg), dat – net als Futura – kampioen werd in hun eersteklasse poule en dus ook in de zaal promoveerde – net als Futura – naar de overgangsklasse.
Donderdag 1 november speelt Futura 1 om 20.45 uur de eerste poulewedstrijd tegen Die Haghe in de Topsporthal in de Sportcampus.

Halve finales en finale
De halve finales worden donderdag 8 november, om 20.45 uur, in de HKV/Ons Eibernesthal gespeeld. Twee dagen later, op zaterdag 10 november, om 20.30 uur, wordt in de finale beslechts wie zich een jaarlang kampioen mag noemen.

Die finaleavond begint overigens al om 17.50 uur. Dan zijn er achtereenvolgens finales van het 1-2-3-toernooi, het G-toernooi en het HK-OK-toernooi. Toegang gratis.
Zaterdag 3 november is iedereen welkom in de Sportcampus als om 13.00 uur het eerste boek in de serie “De Haagse Korfbalhistorie” wordt gepresenteerd. Inloop vanaf 12.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.