Haagse Koningsdag slaat nieuwe richting in

De viering van Koningsdag in Den Haag wordt altijd op een geheel eigen wijze gevierd ten opzichte van andere Nederlandse steden: van rondvaarten tot en met rondritten op historische trams. De Haagse grachten en de omgeving van de grachten bieden tijdens Haagse Koningsdag breed vermaak en vertier, zodat inwoners en bezoekers van buiten de stad een prettige feestdag kunnen ervaren in de Hofstad.

Door het steeds groeiend aantal evenementen en activiteiten, past de ‘Stichting Haagse Koningsdag’ haar aanpak aan. Er wordt niet meer gewerkt met een flyer, maar de website wordt een open podium voor alle activiteiten in Den Haag

Populaire bestemming
Na 10 jaar ziet de Stichting dat de aanpak een succes is geweest. Van een beetje saaie dag, waar iedereen wegging uit de stad, is Den Haag nu op Koningsdag een populaire bestemming voor bezoekers van buiten de stad geworden. Den Haag staat in de top 5 populairste steden om Koningsdag door te brengen. Initiatiefnemers Sybolt Harkema en Hans van Proosdij: ‘eerst was het ons te doen om vooral de grachtengordel feestelijk te maken, maar inmiddels zien we overal in de stad initiatieven ontstaan. De flyer die wij gebruikten kan zo langzamerhand een compleet boekwerk worden’.

De website www.haagsekoningsdag.nl is nu beschikbaar voor iedereen, die een openbaar toegankelijke activiteit of evenement organiseert en geeft meer informatie over het programma. Door het klikken op een logo komt de websitebezoeker bij de aanbieder van de activiteit terecht. De stichting Haagse Koningsdag blijft de coördinatie en redactie verzorgen. Met meer dan 80.000 unieke websitebezoekers is dit een uitstekende manier om zowel grote als kleine evenementen een landelijke bekendheid te geven. En daarbij blijft het non-profit principe overeind: plaatsing op de website is gratis.

Foto: Afscheid in Dordrecht Koningsdag 2015.

Foto: ANP Remko de Waal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.