Haagse jongeren tekenen JONGERENPACT 2019-2020

Tijdens de viering van het 12,5 jarig bestaan van Haagse Jongerenambassadeurs hebben de Gemeente Den Haag en Haagse jongerenorganisatie het JONGERENPACT 2019-2020 getekend. “Dit college zegt: iedereen moet mee kunnen doen. Dat geldt natuurlijk ook zeker voor jongeren. Zij hebben zo’n belangrijke plaats in de stad. Ik vind het dan ook heel belangrijk om hen te betrekken bij het beleid. Zij hebben andere invalshoeken en ideeën om het beleid nog beter te laten aansluiten op de behoefte van alle mensen in onze stad.”

Dit zegt wethouder Jeugd Kavita Parbhudayal tijdens de jubileumviering van Haagse Jongerenambassadeurs. Tijdens deze vieren ondertekenen de Jeugdombudsman van Den Haag, PEP Den Haag, JIP Den Haag en de gemeente Den Haag het JONGERENPACT 2019-2020. Met dit initiatief van de Haagse Jongerenambassadeurs verklaren zij het volgende:
• Wij benadrukken dat de mening van jongeren belangrijk is.
• Wij zullen ons inzetten om die mening van jongeren serieus te nemen.
• Alle partijen slaan de handen ineen om inspraak van jongeren op een hoger niveau te tillen.
• Alle partijen zullen positieve ervaringen en ‘best practices’ met elkaar uit te wisselen om van elkaar te leren en elkaar te versterken.

In 2006 zijn de Haagse jongerenambassadeurs officieel geïnstalleerd door toenmalig wethouder Jeugd Sander Dekker. De taak van de Haagse Jongerenambassadeurs is om advies te geven aan de gemeente en andere professionele instanties die met jongeren werken. De adviezen van de Haagse jongerenambassadeurs gaan over hele uiteenlopende onderwerpen, zoals jeugdzorg, onderwijs, diversiteit, arbeidsmarkt en duurzaamheid. De Haagse Jongerenambassadeurs slaan zo een brug tussen de Haagse jongeren en de gemeente Den Haag. Ze ondersteunen de gemeente bij het bereiken van de Haagse jeugd en geven adviezen om het gemeentebeleid en de uitvoering daarvan beter af te stemmen op de wensen en behoeften van de jeugd van Den Haag.

In de afgelopen 12,5 jaar hebben de Haagse jongerenambassadeurs meer dan 100 adviezen gegeven aan de gemeente Den Haag om het (jeugd)beleid beter te maken. En met succes, zegt de huidige Jeugdwethouder Kavita Parbhudayal: “We moeten niet praten voor mensen die dat prima zelf kunnen. We moeten mensen juist een stem geven. De adviezen die de Haagse jongerenambassadeurs de afgelopen jaren hebben gegeven hebben bijdragen aan een betere en mooiere stad.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.