Haagse Huiskamerbijeenkomst over beweging

In Escamp, het Haags Sportkwartier, woont een groot aantal statushouders in verschillende groepslocaties en particuliere woningen. Zij werken hard aan hun integratie: de Nederlandse taal leren, werk vinden en een sociaal netwerk opbouwen in Den Haag. Het is precies om die reden dat de Haagse Huiskamer op zaterdag 16 maart in Bouwlust-Vrederust een bijeenkomst organiseert rondom het thema sporten en bewegen in Escamp.

Vanaf 13 uur worden statushouders en andere geïnteresseerden in sport en bewegen ontvangen op de velden van Building Better People aan de Steenwijklaan 500. Stadsdeeldirecteur René Baron zal de middag openen. “We willen het belang van sport voor integratie uitlichten. Er is een aantal organisaties, zoals Bewegen werkt, die sport al inzetten als middel om mensen te bereiken en naar werk of stage te begeleiden. Maar ook andere organisaties, initiatieven en bijvoorbeeld taalscholen kunnen misschien profiteren van samenwerkingen met sportclubs en -verenigingen”, licht Karlijn van Arkel van de Haagse Huiskamer het idee van de “sportdag” toe.

Naast de gelegenheid voor zulke organisaties om zich te presenteren, zijn er clinics om verschillende sporten uit te proberen en vertellen statushouders zelf welke rol sport voor hen speelt.

“Door sport heb ik mijn energie in Nederland weer teruggevonden,” vertelt sportmasseur Aziz. Al sinds hij net in Nederland kwam en nog in het asielzoekerscentrum woonde, was sport voor hem een manier om verbindingen te leggen en inmiddels heeft hij zelfs een baan gevonden in de sportwereld.

“Het verhaal van Aziz kan een voorbeeld zijn voor veel van hen”, vertelt Tariq Alhasan. Alhasan is programmamedewerker van Justice and Peace voor de Haagse Huiskamer: een netwerk van verschillende Haagse organisaties die werken aan de integratie van statushouders in Den Haag. “Sport en beweging zijn niet alleen gezond, maar ook een goed middel om Nederlanders te ontmoeten. Het is laagdrempelig en je hoeft geen uitstekend Nederlands te spreken om mee te doen in een voetbalteam. Bovendien werkt sport verbindend. Je ontmoet nieuwe mensen, die je ook weer wegwijs kunnen maken in je stad.”
Iedereen is van harte welkom bij deze Haagse Huiskamer bijeenkomst in Escamp. Deelname is geheel gratis en hapjes worden verzorgd.
Kijk voor meer informatie op www.haagsehuiskamer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.