Haagse Glorie bij RTW FM

Het radioprogramma Nederbeat- The Beat Goes On – blijkt iedere maand weer een ware popreunië waarbij de grote namen uit onder meer de Haagse popmuziek boeiende verhalen komen vertellen over hun glorieuze popverleden bij presentator Martin Reitsma.

Naast interviews zijn ook hun bekende hits uit de Nederpop te horen en  dit maakt gevoelens van nostalgie en melancholie los bij de vele luisteraars. Een grote groep babyboomers die deze muzikale herinneringen uit hun jeugd koesteren en terugdenken aan hun eerste kus, dansles bij Wesseling v.d Meulen,  de bruisende popavonden in Haagse uitgaansgelegenheden. De tijd van lang haar, wijde pijpen, Kreidler, Zündapp en Puch.

Tekst: Martin Reitsma, foto: Jerrold Mallee

Internationale successen
Hagenaar Ferry Lever vertelt in de uitzending:   ‘Met het nummer Ma Belle Amie stonden wij met de Tee Set in 1970 in de Amerikaanse top 5. We deden een tournee van zes weken door Amerika, stonden in grote televisieshows en kwamen daar ook onze vrienden van Shocking Blue tegen. Zij stonden in die periode in  Billboard top 100 en haalden een eerste plaats met Venus.’ Ook Alquin scoorde uitstekend in de jaren zeventig. Drummer Paul Westrate kwam vertellen over zijn internationale tournees met de band, waarbij ze samen met The Who en Golden  Earring op de internationale podia stonden.  De single ‘Wheelchair Groupie’ uit `1974 was populair en ook hun albums werden steevast goud.

Nieuwe CD Box via Universal van The Motions
Rudy Bennett kwam vertellen over de nieuwe CD Box van The Motions en Galaxy- Lin, die vrijdag 13 april wordt gepresenteerd bij Erik Kuylaars en Kees Baars in het Haagse Parkroad Café aan de Nobelstraat 11 B. Met zijn band The New Motions gaat hij weer optredens doen en ook werkt hij samen met de Volendamse zanger/gitarist Specs Hildebrand. Peter Kok van het succesvolle Haagse duo Greenfield & Cook vertelde over zijn hoogtijdagen met veel hits. Hij maakte zelfs furore in Italië waarbij hij filmmuziek schreef voor een Italiaanse film. Ook liet hij in de uitzending zijn nieuwe song ‘Blessings’  horen. Een ode aan zijn kleinzoon Alexander. René Nodelijk ook al zo’n Haags popicoon kwam vertellen over een bruisende periode uit vroege jaren zestig en speelde een akoestisch nummer op gitaar. De Haagse cineast John Meijer maakte filmopnames die binnenkort te zien zullen zijn bij diverse omroepen en op YouTube.  Toetsenist Michael Eschauzier haalde herinneren op aan zijn tijd bij Catapult, Sfinx en Shocking Blue. Hans Waterman was eveneens te gast. Hij kwam vertellen over een mooie tijd uit zijn jeugd waarbij hij drumde bij Cuby & The Blizzards, Solution, Pretty Things, Rene and the Alligators en Q65. Hij schreef er eerder over. Het laat zich lezen als een spannend jongensboek.
Constant Meeuws liet live het ontroerende nummer ‘Old Tennessee’ horen in de RTW studio.

Unieke radioshow waar de muzikanten graag naar toekomen
De losse en optimale sfeer, het informele karakter,  het hapje en drankje, het maakt dit programma populair met een uitstekende luister- én kijkdichtijd  via de livestream . Diverse muzikanten nemen spontaan hun gitaar mee en spelen voor de vuist weg live een van hun hits. Er komt veel boeiende informatie langs uit de tijd dat deze muzikanten een abonnement hadden op de hitparade, op grote  (inter) nationale poppodia stonden. en afgebeeld stonden in Muziek Express, Teenbeat of Popfoto.  Spannende tijden waarbij ze achterna gezeten werden door gillende fans en veel te zien waren in televisieprogramma’s als Moef Ga Ga, Top Pop en Eddy Go Roundshow.

De organisatie met voice-over Willy Klomp Koel, Theo Klomp, Yannick Sinnema en schrijver dezes kijkt al vooruit naar komende maand voor een nieuwe aflevering van Nederbeat. The Beat Goes On.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.