Haagse gemeenteraad: “Bibliotheek Bouwlust moet weer open”

De gemeenteraad van Den Haag heeft in de laatste vergadering voor de verkiezingen op initiatief van de Haagse Stadspartij unaniem een motie aangenomen die heropening van de bibliotheek in Bouwlust een grote stap dichterbij brengt.

Peter Bos, raadslid van de Haagse Stadspartij: “Dit is geweldig nieuws voor Escamp en voor de scholen, kinderen en buurtbewoners van de wijk Bouwlust. In 2013 werd de bibliotheek in de wijk Bouwlust wegbezuinigd tot groot verdriet van velen.”

Vanuit de wijk zijn onlangs 2860 handtekeningen opgehaald door schoolkinderen die de bibliotheek enorm missen. Peter Bos: “In Bouwlust wonen veel kinderen uit gezinnen met een laag inkomen waarvoor een bibliotheek onmisbaar is. Andere bibliotheken zijn te ver weg.”
Eerder al werd de bibliotheek in de Schilderswijk door wethouder Joris Wijsmuller heropend en dat werd een groot succes. Met de motie van de Haagse Stadspartij wordt het college opgeroepen om te zorgen dat er weer een volwaardige bibliotheek in Bouwlust komt na het houden van een locatieonderzoek en nadat de financiële consequenties duidelijk zijn.

Foto: Kinderen van de Nutsschool Woonstede hebben wethouder Wijsmuller de petitie met handtekeningen overhandigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.