Haagse Bamboe Kids maken veilig vuurwerk

Dankzij Techniek&ik ontwikkelen de kinderen van basisschool de Krullevaar, Dak kindercentra en peuterspeelzaal Pinkeltje hun technisch talent volop. Afgelopen week ontving kindercentrum Bamboe (een samenwerkingsverband van deze organisaties) het Techniek&ik certificaat en is daarmee een van de eerste Haagse Techniek&ik locaties. Tijdens de speciale workshop Chemie ontdekten de kinderen hoe je met maizena, azijn, zout en olie veilig vuurwerk maakt.

Om het certificaat te krijgen, volgden twee pedagogisch medewerkers en twee leerkrachten de basistrainingen van Techniek&ik. Hierin staan de thema’s water, lucht en energie centraal. Met de certificering zorgt Bamboe voor een stevige verankering van Techniek in het educatieve aanbod.

Over Techniek&ik
Techniek&ik is een succesvol educatief programma dat kinderen helpt spelenderwijs hun talenten te ontwikkelen. Techniek&ik leidt leerkrachten en pedagogisch medewerkers op tot Techniek&ik-coaches met behulp van een continu trainingsaanbod. Door workshops met herkenbare natuurwetenschappelijke en technische thema’s, uitdagend (les)materiaal en aandacht voor de pedagogische en didactische basishouding blijven kennis en kunde van de Techniek&ikcoaches op een hoog niveau. Binnen de workshops staat het onderzoekend en ontwerpend leren als didactiek centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.