Haags sportinitiatief steunt nieuwe sportideeën

De gemeente Den Haag is op zoek naar creatieve en inspirerende ideeën die ervoor zorgen dat Hagenaars die te weinig bewegen meer gaan sporten. Dit staat in de sportnota ‘Sport maakt Den Haag sterker’. Om deze nota kracht bij te zetten is de campagne ‘Sport zit in iedereen’ opgestart. Met deze campagne als inspiratie heeft wethouder Rabin Baldewsingh het Haags Sportinitiatief opgestart. Haagse organisaties met het beste idee winnen een geldbedrag om hun Haags Sportinitiatief uit te voeren.

De beste initiatieven komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 10.000 euro. Heeft een initiatief maar 500 euro nodig? Dan kan dat ook. Het te winnen bedrag hangt af van wat passend en nodig is voor het initiatief. Haagse organisaties die kans willen maken, kunnen zich aanmelden op www.haagssportinitiatief.nl. Tijdens de finale van de Stadsspelen op 5 juni in het Kyocera Stadion wordt bekendgemaakt welke Haagse Sportinitiatieven een geldbedrag winnen.

Meedoen en stemmen
Haagse organisaties kunnen tot 27 mei 12.00 uur een idee inzenden. De gemeente toetst of het sportinitiatief voldoet aan de voorwaarden (zie de genoemde website). Vervolgens worden alle ‘goedgekeurde’ ideeën op 1 juni op eenzelfde wijze op de website geplaatst. Op de site worden de sportinitiatieven in drie verschillende categorieën onderverdeeld, zodat zowel kleine als grotere initiatieven gelijke kans maken.
Vanaf 1 juni kan iedereen online stemmen op zijn favoriete sportinitiatief. Het is ook mogelijk om tijdens de finale van de Stadsspelen op 5 juni te stemmen. De gemeente beloont de initiatieven die in elke categorie de meeste stemmen hebben gekregen. Indien er daarna nog budget over is, wordt dit op basis van de ranglijst verdeeld over de andere initiatieven.

‘Sport zit in iedereen’
Onder het motto ‘Sport zit in iedereen’ voert de gemeente dit jaar campagne om inactieve Hagenaars structureel aan het sporten en bewegen te krijgen. Eerder schreef de gemeente binnen deze campagne al een prijsvraag uit om Hagenaars meer te laten bewegen. Daarop is massaal gereageerd. Als winnaar werd het Leefstijlcentrum WorkoutWijs gekozen. Het centrum won met het idee om een Ladies Fit Ochtend te starten om niet-westerse vrouwen aan het bewegen krijgen. Om te zorgen dat meer initiatieven uit de stad daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden, is het Haags Sportinitiatief in het leven geroepen. Hierdoor wordt het mogelijk om inactieve Hagenaars, zoals bijvoorbeeld ouderen (65+), mensen met een beperking, Hagenaars met een laag inkomen, werkenden of bijvoorbeeld meisjes van niet westerse afkomst te activeren.

Foto: In het Kyocera Stadion wordt bekendgemaakt welke Haagse Sportinitiatieven een geldbedrag winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.