Haags Sportinitiatief brengt mensen in beweging

Ideeën om Hagenaars die niet of weinig bewegen actiever te maken? Alle inwoners en non-profit organisaties in Den Haag kunnen vanaf nu een ‘Haags Sportinitiatief’ indienen. Zij maken met dit plan kans op maximaal €10.000 subsidie. Het indienen van een Haags Sportinitiatief kan tot en met 6 juni via denhaag.nl/sportinitiatief. Aanvragers horen uiterlijk op 8 juli of zij subsidie voor hun plannen krijgen. Of dat er zoveel initiatieven zijn, dat de inwoners van Den Haag mogen gaan stemmen.

Alle Hagenaren in beweging. Dat is het doel van de gemeente Den Haag voor 2030. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat mensen zich gezonder, sterker en gelukkiger voelen. Een van de manieren om dit doel te bereiken is het Haags Sportinitiatief; een subsidieregeling om Hagenaars die nu nog niet sporten in beweging te krijgen.

Richard Krajicek Award
Wethouder Richard de Mos en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek hebben samen een nieuwe sportprijs in het leven geroepen. Wethouder De Mos: “Ik ben er zo trots op dat Richard Krajicek hieraan meewerkt. Een wereldtopper die zich inzet om onze Haagse wijken meer te laten bewegen!” Van alle ingediende Haagse Sportinitiatieven in de afgelopen jaren worden er drie genomineerd voor de nieuwe Haagse sportprijs: de Richard Krajicek Award.
Hierbij wordt gekeken naar hoe de initiatieven zijn uitgevoerd en wat ze hebben opgeleverd. Deze award en bijbehorende geldprijs wordt uitgereikt tijdens het Haags Sportgala eind 2019.

Race running
De afgelopen jaren hebben al tientallen verenigingen en particulieren subsidie ontvangen voor hun Haags Sportinitiatief. Haagse ouderen bewegen meer dankzij ideeën als walking voetbal en buitenfitness. Andere mooie voorbeelden van Haagse Sportinitiatieven zijn dansles voor mensen met een beperking en race running voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.