Haags Ontmoeten presenteert Verborgen Schatten in Ontmoetingscentrum Randveen

Op donderdagochtend begin januari komen oudere buurtbewoners het Ontmoetingscentrum Randveen binnen. Ze begroeten elkaar enthousiast en nieuwjaarswensen volgen. De buurtbewoners verheugen zich op de bijeenkomst van Verborgen Schatten. Dit is een project van Stichting BedtimeStories waar actrice Guusje Eijbers de oprichtster van is. In december zijn deze bijeenkomsten gestart en ze zijn nu al zeer succesvol en geliefd.

Acteur Leon de Waal komt met zijn gitaar en een grote mooi versierde voorleeskoffer langs. In zijn koffer zitten verhalen en gedichten uit de Nederlandse literatuur. Aan de hand van een verhaal of gedicht wordt een levensthema verkent. Hoe was uw eerste liefde? Hoe vierde u Kerstmis thuis? En zo volgen de komende maanden nog vele andere thema’s. Het eerste boek in de kist dat gebruikt werd, is een verhaal uit een bundel van Annie MG Schmidt, waarin ze op haar humoristische wijze haar eerste stappen op het liefdespad beschrijft.

De buurtbewoners die deels wat moeite hebben met hun geheugen, luisteren geboeid. Het verhaal blijkt aanleiding te zijn om hun eigen ‘verborgen schatten’ uit het geheugen weer naar boven te laten komen. Er ontstaat een mooi gesprek over de eerste liefdes.

In het tweede deel van de bijeenkomst worden de verhalen over de eerste liefde op ludieke en creatieve wijze vastgelegd in een mooi boek. Iedere deelnemer heeft zijn eigen boek daarvoor. Gedurende het halfjaar dat de bijeenkomsten plaatsvinden, ontstaat zo een mooi levensboek met herinneringen.

“We zijn erg blij dat in de tweede helft van januari een nieuwe groep Verborgen Schatten van start gaat op donderdagmiddag. Dit is mede mogelijk gemaakt door Haags Ontmoeten”, vertelt Monique Delnoye, leidinggevende van het Ontmoetingscentrum. “Deze activiteit is heel geschikt voor oudere buurtbewoners met problemen zoals regieverlies cq geheugenverlies. Als zij dit prettig vinden, mogen ze samen met hun mantelzorger deelnemen aan deze activiteit. Waar het om gaat, is om samen een plezierige en vrolijke middag te hebben, waarbij herinneringen weer tot leven komen. Niet alleen voor de oudere buurtbewoner, maar juist ook voor de mantelzorger. Door de ziekte staan vrolijkheid en plezier namelijk soms erg onder druk.”

In het Ontmoetingscentrum Randveen zijn dementerende cliënten welkom die nog thuis wonen. Zij kunnen er een of meer dagen per week meedoen aan activiteiten zoals geheugentraining of handelingen oefenen die niet meer zo soepel verlopen. Of ze maken samen een wandeling, doen een spelletje en eten samen. Ook is men van harte welkom bij de maandelijkse bingo of het gezellige buurtdiner. De openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur.

Monique wil verder nog een oproep doen voor vrijwilligers. “Vindt u het leuk om te helpen bij de begeleiding van ouderen tijdens onze diverse activiteiten? Dan zijn wij op zoek naar u en komen wij graag met u in contact.”

Wilt u zich aanmelden voor de Verborgen Schatten, wilt u vrijwilliger worden, of wilt u meer informatie over het Ontmoetingscentrum en haar activiteitenkalender? Neem dan gerust contact op via 070-3747202. Of bezoek ons op Randveen 58G in Den Haag. Zie ook de advertentie elders in deze krant.

Wij zien u graag bij onze Verborgen Schatten of één van de vele andere activiteiten in het Ontmoetingscentrum Randveen. De koffie en thee staan al klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.