Den Haag is in 2022 sporthoofdstad van Europa

Ruim een jaar geleden stelden Den Haag en Lissabon zich kandidaat als Europese sporthoofdstad van 2021. Beide steden maakten indruk op de jury. Daarom krijgen ze allebei de titel van Capital of Sport: Lissabon in 2021 en Den Haag in 2022.

Met het bidbook ‘Sport versterkt Den Haag’ heeft Den Haag de titel Sporthoofdstad van Europa gekregen. Hierin staat de boodschap dat sport in Den Haag van en voor iedereen is. Den Haag wil graag in 2030 elke Hagenaar aan het bewegen hebben.
Die officiële titel heeft de stad woensdagavond 6 december 2017 gekregen van ACES, de Europese ‘Vereniging van Sport en Gemeenten’. Hiermee kan Den Haag haar burgers verder motiveren om in beweging te komen en te blijven.

Sporthoofdstad van Europa
De titel ‘Europese sporthoofdstad’ wordt sinds 2001 toegekend aan steden met meer dan 500.000 inwoners die veel aandacht geven aan sport. Het is te vergelijken met de titel ‘Culturele hoofdstad van Europa’.
Eerder waren onder andere Madrid, Stockholm, Rotterdam, Antwerpen, Istanbul, Valencia en Praag sporthoofdstad. In 2017 is Marseille sporthoofdstad.

Meer informatie over de sporthoofdsteden vindt u op aceseurope.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.