Den Haag investeert half miljoen in gezonde lucht op scholen en kinderopvang

De gemeente Den Haag heeft een nieuwe subsidieregeling voor gezonde lucht op scholen en bij de kinderopvang nabij drukke wegen. Zo kunnen deze gevoelige bestemmingen maatregelen nemen om de luchtkwaliteit in de gebouwen te verbeteren.  Dat is goed voor de gezondheid van de kinderen. Dat laat wethouder Tom de Bruijn (Milieu) weten.

De Bruijn stelt €500.000 beschikbaar voor gebouweigenaren en exploitanten van private scholen en geregistreerde kindercentra die binnen een straal van 50 meter van een drukke weg staan, of binnen een straal van 300 meter van een snelweg. Eerder heeft de gemeente al deze locaties al een maatwerkadvies aangeboden, zodat inzichtelijk kon worden gemaakt welke maatregelen het best genomen kunnen worden. Gebouweigenaren en exploitanten die dit maatwerkadvies nog niet hebben laten uitvoeren, kunnen dit alsnog laten doen. Hiervoor stelt de gemeente een bouwkundige expert beschikbaar.

Met deze subsidieregeling geeft wethouder De Bruijn invulling aan een belangrijke maatregel uit het Actieplan Luchtkwaliteit 2015-2018 ‘Samen werken aan schone lucht’ en aan advies van de GGD Haaglanden. De subsidieregeling loopt tot het einde van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.