In Den Haag zijn de eerste drie laadlantaarns in gebruik genomen

Den Haag is de eerste stad waar laadlantaarns in gebruik zijn genomen. En dat gebeurde afgelopen maandag op bedrijventerrein Zichtenburg Kerketuinen Dekkershoek. De ingebruikstelling van de eerste drie lantaarns gebeurde door wethouder Tom de Bruijn en de directeur van partner Ecopoles op de locatie Kerketuinenweg 70.

De openbare ruimte in de stad is schaars. Den Haag is daarom steeds op zoek naar innovatieve oplossingen waardoor de openbare ruimte efficiënter kan worden gebruikt. De gemeente heeft daarom laadpalen laten ontwikkelen die tevens dienst doen als straatlantaarn. Zo zijn minder objecten nodig in de openbare ruimte.
De partners die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de laadlantaarns: Ecopoles, Elaad, Stedin, gemeente Den Haag Stedelijk Beheer/OVL, vertegenwoordigers programma Luchtkwaliteit en projectleiders Opdrachtgeving, gebruikers laadpalen (Motorhuis), waren ook aanwezig.

Half jaar
De proef met deze drie lantaarns duurt een half jaar. Blijkt het experiment van de laadpalen met lantaarnfunctie een succes, dan zal de gemeente er meer neerzetten. Bijvoorbeeld op plaatsen waar veel vraag is naar laadplekken en behoefte is aan betere verlichting van de openbare weg.

Foto Richard Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.