Gulden Klinker voor de Morgensterkerk

Op maandag 12 juni kregen de tuinlieden van de Morgensterkerk in Escamp van Stadsdeeldirecteur Rene Baron de Gulden Klinker ingestraat en reikte hij een cheque uit van 1000 euro.

De tuin achter de kerk aan de Genemuidenstraat is met vereende krachten opgeknapt en is een pareltje in de wijk geworden. Enige jaren geleden was dit stukje behoorlijk verwilderd en een doorn in het oog van kerkgangers en bewoners. Maar nu is het een prachtig stukje Escamp volgens de stadsdeeldirecteur waar het goed toeven is. Bewoners kunnen nu ook genieten van de mooie tuin en de doorgang vanaf de openbare weg is een veilige route geworden. De tuinlieden hebben in overleg met de gemeente ook een stuk bos aangepakt en nu ziet het er prachtig uit. René Baron benadrukte dat de gemeente dit niet alleen kan, en juist blij is als dit samen met bewoners aangepakt kan worden. Hij noemde dit de Haagse Kracht. Ook gaf hij aan dat de kerk meer is dan een gebouw; het verbindt mensen van allerlei nationaliteiten en daar is het waar het tegenwoordig ook om gaat.

De stadsdeeldirecteur reikte de cheque uit aan de heer Pellikaan die de drijvende kracht is achter de tuinploeg. Daarna werd gezamenlijk de Gulden Klinker op zijn plaats gelegd.

Foto Gera Nieland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.