Grote zorgen Groep de Mos over winkelcentrum Leyweg weggelachen

Groep de Mos-raadslid Arjen Dubbelaar: “Keer op keer blijkt een onmiskenbare toezegging van ons stadsbestuur niks waard te zijn. Ik vind het onverteerbaar!”


Raadslid Dubbelaar was boos en teleurgesteld tijdens de gemeenteraadsvergadering afgelopen donderdagavond. In het Haagse stadhuis sprak de gemeenteraad op verzoek van Groep de Mos over winkelcentrum Leyweg. In de ZuidwesterKrant van 17 januari schreef de lokale krant al over een brief van het stadsbestuur met de stand van zaken rondom het winkelcentrum. Er werd hardop gelachen door andere raadsleden tijdens zijn pleidooi aan de wethouder, waarin hij een oproep deed om de beloften over het winkelcentrum na te komen.

Groep de Mos-raadslid Arjen Dubbelaar: “Dat er gelachen wordt door andere raadsleden om mijn pleidooi over het verwijderen van kauwgom en duivenpoep, dat interesseert mij echt helemaal niks, het zegt meer over hen dan over mij. Ik sta daar als volksvertegenwoordiger, ook voor de Leyweg. Groep de Mos vindt de Leyweg wél belangrijk en daar strijden wij voor. Winkelcentrum Leyweg heeft ongekend veel potentie en verdient extra aandacht vanuit de politiek.”

Toezeggingen
Na enig speurwerk in de besluitenlijsten van de commissievergaderingen, waar Dubbelaar naar verwees tijdens de raadsvergadering, valt op te maken dat wethouder Klein (CDA) vragen van Groep de Mos positief beantwoordt heeft. In de besluitenlijst van 28 mei 2015 staat ‘Het schoonmaken van de kauwgom op het plein voor bij de Hema (Leyweg)’ en op de besluitenlijst van 15 februari 2017 staat ‘het plan gratis parkeren bij de Leyweg te realiseren vóór de zomer’. Beide toezeggingen nog niet ingevuld.

“Het is teleurstellend om te moeten constateren dat een toezegging achteraf misschien niet mogelijk is, of misschien langer duurt, maar wees daar dan gewoon eerlijk over?! Het is voor mij als raadslid onverteerbaar als een toezegging van een wethouder niks waard blijkt te zijn. Keer op keer heb ik winkelcentrum Leyweg onder de aandacht gebracht in het stadhuis. Ik wil de Leyweg wel graag vooruit helpen. Een flinke schoonmaakbeurt had daar zeker aan bijgedragen. Nu is het wachten op 21 maart, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Een Hagenaar stemt Dubbelaar’, dan regel ik het zelf wel,” aldus een strijdvaardig Groep de Mos-raadslid Arjen Dubbelaar.
De motie van Groep de Mos-raadslid Dubbelaar, die oproep om de Leyweg een flinke schoonmaakbeurt te geven, werd door geen enkele coalitiepartij gesteund.

1 reactie

  1. Pingback: Groep de Mos wil bouwplan statushouders in Wateringse Veld stoppen - Haagmedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.