Grote Sinterklaasoptocht door Den Haag Zuidwest

Aanstaande zaterdag – 25 november – zal Sinterklaas vijf winkelcentra in Den Haag Zuidwest bezoeken. En dit is alweer voor de negende keer. De goedheiligman en zijn gevolg, bestaande uit 175 zwarte pieten en andere medewerkers die vervoerd worden in zeker 15 voertuigen, zullen van 10.00 tot 16.00 uur weer vele kinderharten sneller doen kloppen.

Dit jaar zal Sinterklaas winkelcentrum Almeloplein niet bezoeken vanwege de renovatie. In plaats hiervan komt de Sint langs winkelcentrum Hoge Veld.
De Sinterklaasoptocht gaat dit jaar dus langs de winkelcentra aan de Dierenselaan/Apeldoornselaan, Leyenburg, de Betje Wolffstraat, Hoge Veld, en de Leyweg. In elk deelnemend winkelcentrum wordt gestopt en zullen de Sint en zijn Pieten een rondje lopen om de kinderen te begroeten en een praatje te maken.

De voertuigen van deze Sinterklaasoptocht zullen bemand worden door muziekpieten, danspieten, strooipieten, oppaspieten, uitdeelpieten, hoogwerkerpieten en veel meer bijzondere pieten. In een speciale cabrioletbus worden al het strooigoed en nog meer uitdeellekkers vervoerd. De gehele stoet wordt door de politie van bureau Zuiderpark met motoren en bikers begeleid, voor het geplande tijdschema en de veiligheid.

Dit jaar zal de Kwibus de stoet ook weer vooruitrijden. Een half uur voor de aankomst van de Sint en zijn gevolg zullen in elk winkelcentrum Danspieten hun kunsten – zoals piramides bouwen – vertonen en proberen alle kinderen mee te nemen met alle danspasjes. En een echte Pietenband zal tegelijkertijd met allerlei Sinterklaasliedjes de kindertjes alvast in feeststemming brengen.

“Zonder hulp van onze sponsors zouden we deze gigantische optocht niet kunnen realiseren,” besluit de organisatie, bestaande uit Rob van den Berg en Henk en Steffen Grijspaardt. “Hetzelfde geldt voor alle 175 vrijwilligers in welke vorm dan ook. Van alle soorten pieten en EHBO’ers tot verkeersbegeleiders en visagistes. Zij zijn echt onmisbaar. We hopen dat veel ouders met hun kindertjes de Sint en zijn gevolg in Den Haag Zuidwest weer zullen verwelkomen!”

Meer informatie over deze optocht staat op www.sinterklaasindenhaagzuidwest.nl

Zie voor het tijdschema en meer bijzonderheden de advertentiepagina elders in de krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.