Grote opkomst kick-off Strandwalfestival

Op vrijdagavond 29 juni vond tijdens het Zomerfeest in Oud-Rijswijk de kick-off plaats van de tiende editie van het Strandwalfestival. Het grootste Rijswijkse festival vindt op vrijdagavond 7, zaterdag 8 en zondag 9 september plaats.

Het Strandwalfestival had afgelopen vrijdag een eigen podium op het Zomerfeest. Hier was een feestelijk voorproefje te zien van de jubileumeditie. 80’s Dilemma trapte af op het podium met een swingend repertoire. Daarna maakte de groep plaats voor de twaalf finalisten van de Rijswijk Talent Award. De namen van de finalisten werden op het Strandwalpodium bekend gemaakt. Zij staan zaterdag 29 september in de Rijswijkse Schouwburg in de finale.
Odeke de Koning, presentatrice van het Strandwalpodium, stelde een aantal vragen aan burgemeester Michel van Bezuijen, Marja Koster van de winkeliersvereniging Oud Rijswijk en de voorzitter van Stichting Strandwalfestival Koen Caminada. Burgemeester Bezuijen heeft vijf edities van het Strandwalfestival meegemaakt. Hij vertelde met trots dat het Strandwalfestival mede er voor heeft gezorgd dat Rijswijk beter op de kaart staat.
Koen Caminada maakte ook een gedeelte van het programma in september bekend. Hij lichtte een tipje van de sluier op door bekend te maken dat onder andere vrijdagavond Samantha Steenwijk, de Corona’s en Joel Borelli te zien zijn in het Rijswijkse bos. Voor de zaterdagavond zijn de artiesten onder andere DJ Ruben, 80’s Dilemma, coverband JeWelste en Vinchenzo, bekend van de The Voice of Holland.

Optredens
Na het officiële kick-off moment konden de aanwezigen nog genieten van optredens van DJ Ruben, Joel Borelli en 80’s Dilemma. Onder het genot van een hapje en een drankje bij horecagelegenheid Maximo, tegenover het Strandwalpodium, was voor de aanwezigen volop gelegenheid om kennis te maken met het bestuur van het Strandwalfestival en de organisator van het festival iQ Events. De organisatie is blij met de grote opkomst bij de kick-off.

Volledig op de hoogte blijven van het Strandwalfestival? Volg het festival dan op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek de website.

Foto’s Marc Wiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.