Grootse renovatie voormalig belastingkantoor

Wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert gaven vorige week het officiële startsein voor de verbouwing van het voormalige belastingkantoor aan de Generaal Spoorlaan. Ze deden dat samen met Gerard Bac, directeur van bouwbedrijf IBB Condor.

Het voormalige belastingkantoor gaat voortaan onder de naam De Generaal door het leven en biedt straks ruimte aan ongeveer 200 woningen, verdeeld in twee- en driekamerappartementen. Op de begane grond komen ook ruimten voor commerciële doeleinden. Duurzaamheid en een laag energieverbruik straks door de bewoners hebben veel aandacht gekregen in het ontwerp.

Beide wethouders zijn erg tevreden over deze ontwikkeling. “De kwaliteit van het gebied rondom het winkelcentrum In de Bogaard verbetert hiermee aanzienlijk,” zegt Ronald van der Meij. “De Generaal loopt hiermee voorop. De Winston Churchilltower is het volgende project en ook voor andere voormalige kantoren aan de Prinses Beatrixlaan, zoals op de HBG-locatie, hebben we plannen om deze te transformeren tot woningen. Ook gaan we het Bogaardplein opnieuw inrichten.”
Collega Van Hemert: “We creëren op deze manier een aantrekkelijk en modern stadscentrum waar zeker ook de ondernemers van In de Bogaard, maar ook daarbuiten zullen profiteren.”
Naar verwachting wordt De Generaal in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

Meer informatie: www.wonenindegeneraal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.