Groep de Mos zorgt voor aanpak parkeerproblemen rondom HagaZiekenhuis

De lokale politieke partij Groep de Mos boekt successen in een oplossing voor de parkeerchaos waar bewoners en ondernemers in Leyenburg en Houtwijk dagelijks mee geconfronteerd worden. Op schriftelijke vragen van Groep de Mos doet het stadsbestuur de toezegging dat er eind 2017 gestart wordt met een analyse voor een integrale aanpak van de parkeerproblematiek in de wijken rondom het HagaZiekenhuis locatie Leyweg. Ook worden er op korte termijn 57 extra parkeerplaatsen gerealiseerd in Houtwijk.

Groep de Mos-raadslid Dubbelaar: “Geweldig dat mijn inzet zorgt voor extra parkeerplaatsen. Na werkbezoeken en gesprekken met bewoners zijn wij druk bezig om de problemen onder de aandacht te brengen. Ik heb verhalen gehoord van mensen die overdag niet eens boodschappen willen doen, omdat als ze terugkomen er geen plek is om de auto weer neer te zetten. Er moet wat gebeuren!”

De situatie met parkeeroverlast rondom het HagaZiekenhuis wordt al langere tijd door een groep actieve bewoners en ondernemers, alsmede Wijkberaad Leyenburg, onder de aandacht gebracht van de lokale politiek. In een uitgebreide brief aan het stadsbestuur deed de bewonersorganisatie voor de zomer nog een dringende oproep aan de politiek.

Transferium Kerketuinen
Deze week praat de Haagse gemeenteraad over verschillende parkeer-onderwerpen. Groep de Mos heeft nog wel wat te wensen. Het is geen geheim dat het stadhuis het uitbreiden van betaald parkeren als een oplossing ziet. Groep de Mos wordt niet enthousiast van betaald parkeren en wil dat er een onderzoek opgestart gaat worden naar een transferium (een P+R parkeergelegenheid) voor bezoekers van het HagaZiekenhuis op de Leyweg.

“Als bezoekers voor het ziekenhuis, van buiten de wijk of onze stad, opgevangen worden bij een Transferium op de Kerketuinen en dan door een pendelbus voor de ingang afgezet worden, dan scheelt dat enorm veel verkeersbewegingen. Het zal de parkeerdruk verlagen en de luchtkwaliteit verbeteren. Hier moet iedereen toch enthousiast van worden. Nu komt veel verkeer over de Lozerlaan, de Meppelweg en de Leyweg aanrijden om voor de deur van, of in de wijken rondom, het ziekenhuis te parkeren. Hier moet een haalbaarheidsonderzoek naar gedaan worden,” aldus raadslid Dubbelaar.

Foto: Raadslid Dubbelaar: “Heel goed dat de parkeerproblemen van bewoners rondom het HagaZiekenhuis aangepakt gaan worden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.