Groep de Mos heeft zorgen over vele wegversmallingen in Den Haag

Fractievoorzitter De Mos: “Naast auto-onvriendelijk is dit ook nog eens gevaarlijk”

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad kaart vanavond bij het debat Verkeersveiligheid de vele wegversmallingen in Den Haag aan.
“Terwijl de stad en daarmee het autogebruik groeit is de inzet van dit college, met notabene de VVD, gericht op automobilistje pesten.

Overal worden wegen versmald, hetgeen de doorstroming enorm verslechterd. De Laan van Meerdervoort, de Javastraat, de Erasmusweg, Laan Copes, de Rijswijkseweg/Haagweg, straks de Machiel Vrijenhoeklaan, overal wordt met wegversmallingen de aanval geopend op de auto”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos.

Gevaar 
Het versmallen van deze wegen leidt niet alleen tot congestie en méér files, maar deze ridicule versmallingsdrift van het stadsbestuur levert ook gevaar op. De Mos: “Hulpdiensten, zoals politie, brandweer en ambulance, hebben minder gelegenheid om verkeer te passeren. Bij laden en lossen wordt bijvoorbeeld direct de hele weg geblokkeerd en door de enorme versmalde straten is in inhalen geen optie meer. Om te voorkomen dat mensen in de file gaan staan op overvolle Haagse wegen, gaan automobilisten steeds vaker sluiproutes nemen door woonwijken, met alle gevolgen van dien. Dit gevaarlijke anti-autobeleid moet subiet een halt worden toegeroepen”.

1 reactie

  1. Peter

    En zie nu in november 2018 heel Den Haag en Rijswijk vastlopen. Wat een drama. Ook de verkeersruzies
    nemen toe bij het telkens invoegen van 2 naar 1 baan. En dan de ongelofelijke toename van de
    uitlaatgassen die er nu extra worden veroorzaakt doordat er geen goede doorstroming is. Degene die
    dit soort idote plannen maakt is niet meer van deze tijd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.