Groep de Mos wil meer beschutting bij nieuwe tramhalte Leyweg 

Raadslid Guernaoui: ‘Tophalte weinig top, maar zo lek als een mandje’ 

Groep de Mos is niet te spreken over de nieuwe tophalte voor de tramlijnen 9 en 16 bij winkelcentrum Leyweg.

“We weten niet wat de architect dronk tijdens de creatie van zijn ontwerp, maar zeker is wel dat hij geen rekening heeft gehouden met de Nederlandse weersomstandigheden. Regen en wind hebben vrij spel, doordat grote delen van de overkapping gewoon open zijn. De zogeheten tophalte vind ik weinig top, nu blijkt dat deze zo lek als een mandje is”, aldus Groep de Mos raadslid Rachid Guernaoui, die wil dat de nieuwe halte alsnog meer beschutting gaat bieden door de boel helemaal af te sluiten, onder andere met een dicht dak.

Groep de Mos heeft verkeerswethouder De Bruijn (D66) verzocht om de tophalte meer beschutting te laten bieden aan reizigers.

Guernaoui: “Gek genoeg was de wethouder dat niet van plan. Daarom dient Groep de Mos begin november tijdens de behandeling van de begroting een motie in die meer beschutting moet afdwingen. Reizigers hebben wat aan een halte waar je tijdens het wachten droog staat. Ze hebben niets aan een halte waarvan de architect een halfopen dak mooier vindt. Ik reken op steun van een meerderheid van de raad”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.