Groep de Mos wil gratis parkeren op Leyweg!

Groep de Mos-raadslid Arjen Dubbelaar: “Gratis parkeren in winkelcentrum Leidschenhage, gratis parkeren in winkelcentrum In de Bogaard. Wij willen dit ook voor winkelcentrum Leyweg. Het stadsbestuur moet wakker worden en dit regelen voor de Leyweg!”

Afgelopen week stond op de voorpagina van de Rijswijkse Krant een artikel over gratis parkeren in winkelcentrum In de Bogaard. Met exploitanten en eigenaren van het winkelcentrum wil de gemeente Rijswijk komen tot de eerste uren gratis parkeren. De Haagse politieke partij Groep de Mos heeft vaker aandacht gevraagd voor winkelcentrum Leyweg en wil dat het stadsbestuur ook zorgt dat bezoekers van de Leyweg gratis in de garage kunnen staan.

Dubbelaar: “Wij maken ons al jaren druk om de Leyweg, maar dit kunnen ze toch niet negeren in het stadhuis. Alle buurtwinkelcentra rondom de Leyweg bieden al gratis parkeren. Nu naast winkelcentrum Leidschenhage ook winkelcentrum In de Bogaard gratis parkeren gaan aanbieden, moet ons stadsbestuur direct met de eigenaar van de parkeergarages op de Leyweg aan tafel. Dit moet gewoon geregeld worden!”

Winkelcentrum Leyweg beschikt over twee parkeergarages met een totale capaciteit van 1000 parkeerplaatsen. De tarieven in de overdekte garages zijn klantvriendelijk met € 1,60 voor de eerste twee uur en daarna € 0,80 per 30 minuten. Op koopzondagen is er gratis parkeren. Het winkelcentrum is erg actief op social media en heeft verschillende lopende acties. De lokale politieke partij wil dat de bezoekers het winkelcentrum nog makkelijk weet te vinden.

“Natuurlijk begrijpen wij dat de tarieven al relatief laag zijn, zeker als het vergelijkt met tarieven in de Haagse binnenstad. Wij willen graag ook deze drempel wegnemen zodat bezoekers sneller geneigd zijn om naar de Leyweg te komen. De Leyweg heeft echt een hoop te bieden met vele hardwerkende zelfstandig ondernemers. Ik gun deze mensen een heleboel klanten, dat is goed voor het winkelcentrum, de werkgelegenheid en uiteindelijk voor de inwoners van stadsdeel Escamp. In het Wateringse Veld hoor ik regelmatig dat mensen uitwijken naar Naaldwijk of Leidschendam vanwege het gratis parkeren, dat vind ik jammer en dan denk ik, dat moet dan toch anders. Ik ga ons stadsbestuur weer vragen om hier mee aan de slag te gaan,” aldus raadslid Dubbelaar.

Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stelt het raadslid Dubbelaar vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

3 reacties

  1. Conny

    Dat hij zich inzet voor het belachelijke parkeer beleid in Duindorp/Scheveningen. s avonds vanaf 18.00 tot 24.00 parkeer geld betalen. Als je als bezoeker kom en je geeft via een telefoon het kenteken door geeft het tot 4 keer een verkeerd kenteken zodat er van 4 auto’s geld word geïnd en we uit eindelijk zelf maar in een automaat betaald hebben voor drie uurtjes parkeren € 6.00 in een woonwijk !

  2. Pingback: Toezegging stadsbestuur: 'Gratis parkeren bij De Leyweg!' - Groep de Mos

  3. Pingback: Groep de Mos krijgt toezegging stadsbestuur: 'Gratis parkeren bij De Leyweg'!  - Haagmedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.