Groep de Mos wil bouwplan statushouders in Wateringse Veld stoppen

Vanuit het Wateringse Veld ontvangt Groep de Mos berichten van bezorgde bewoners die niet enthousiast zijn over de komst van een flat met sociale huurwoningen op de hoek van het Oosteinde en de Laan van Wateringse Veld. Het stadsbestuur wil de helft van deze woningen gebruiken voor de huisvesting van statushouders. Vorige week is een vergunning verleend voor het verplanten van bomen. Het bouwplan zelf kan nog niet op goedkeuring van de Welstandscommissie rekenen.

Groep de Mos-raadslid Arjen Dubbelaar: “De zorgen van bewoners begrijp ik heel goed. Ik woon zelf in het Wateringse Veld en ken deze locatie daardoor heel goed. Het kruispunt van de Laan van Wateringse Veld met het Oosteinde is druk, heel druk op sommige momenten. Het plantsoen naast de Texaco is ongeschikt om een flat met twintig appartementen neer te zetten, dat kunnen we veel beter groen houden. Dat er een vergunning is verleend voor het verplanten van bomen en de komst van een flat nog onzeker is, daar wil ik opheldering over van wethouder Wijsmuller. Zo ga je niet met bewoners om!”

Naast de zorgen over de locatie aan de Laan van Wateringse Veld, wil Groep de Mos in heel Den Haag stoppen met grootschalige huisvesting van statushouders. Statushouders die met tientallen bij elkaar worden gehuisvest, zullen volgens de partij, veel moeilijker integreren in de Haagse samenleving. Ook vindt de lokale partij daarom dat de ambitie van het huidige stadsbestuur, om 700 extra statushouders bovenop de wettelijke taakstelling te huisvesten, moet worden geschrapt.

“Door te kiezen voor honderden ‘extra’ statushouders bovenop de wettelijke verplichting en deze ook nog eens voorrang te geven op een huurwoning, laat je alle Haagse woningzoekenden dus keihard in de kou staan. In Den Haag hebben we ook te maken met grootstedelijke problematiek, zoals hoge armoede- en werkloosheidscijfers. Dus meer opvangen dan de wettelijke taakstelling die door het Rijk wordt opgelegd, daar waren, zijn en blijven wij tegen,” aldus Dubbelaar.

De lokale politieke partij gaat schriftelijke vragen stellen aan het stadsbestuur over het verlenen van een vergunning voor het verplanten van bomen.


Hier staat een (vervolg)artikel van Groep de Mos over winkelcentrum Leyweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.