Groep de Mos teleurgesteld in houding gemeente bij bedrijventerrein ZKD 

De Mos blijft inzetten op méér veiligheid, méér leisure-bedrijven en het afmaken van de opknapbeurt

Onlangs stelde Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos raadsvragen over het ZKD-bedrijventerrein, met circa 400 ondernemers en meer dan 8.000 werknemers één van de grootste binnenstedelijke bedrijventerreinen van Nederland. De partij pleitte voor het afmaken van de opknapbeurt – vooral Dekkershoek kan wat aandacht gebruiken, méér veiligheid, o.a. de aanpak van wietplantages, de komst van meer leisure-bedrijven én het weren van een groep statushouders op het bedrijventerrein. Helaas was de beantwoording van het stadsbestuur teleurstellend

“Klaarblijkelijk is het bedrijventerrein voor de gemeente van minder groot belang, anders hadden de vragen met wat meer enthousiasme beantwoord kunnen worden. Zo schuift het de opknapbeurt van Dekkershoek voor zich uit zonder concreet te worden wanneer dit deel van het bedrijventerrein wordt aangepakt. Ook weigert de gemeente de veiligheid van het bedrijventerrein te verbeteren door een bedrijventerreinenwijkagent aan te stellen, met klachten over de openbare ruimte vanuit de Goudlaan wordt niets gedaan en het stadsbestuur gaat gewoon door met het vestigen van statushouders op een bedrijventerrein, hetgeen slecht is voor ondernemers en voor de statushouders zelf, want die zullen op een bedrijventerrein nauwelijks integreren”, aldus een teleurgestelde Richard de Mos, die stelt de belangen van ZKD in het verkiezingsprogramma van Groep de Mos te zullen waarborgen.

Secure laan 
Wat wel positief was, is de toezegging van de gemeente om de realisatie van een ‘secure lane’ – een met camera’s beveiligde parkeerstraat voor vrachtwagens – te onderzoeken.
De Mos: “Dit kan bijdragen aan meer veiligheid op het bedrijventerrein en dat is winst”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.