Groep de Mos: De balans opmaken

2017 zit erop, 2018 is begonnen. Hoewel ik de jaarwisseling persoonlijk als prettig heb ervaren, is er ook dit keer het een en ander misgegaan in Den Haag. Een korte samenvatting: meer dan 30 autobranden in de regio, reltuig dat agenten onder vuur nam op het Kaapseplein in de Schilderswijk en een cameraman van RTL Nieuws die werd bekogeld met zwaar vuurwerk.

Het zijn geen leuke berichten na een verder geslaagde Oud en Nieuw. In de vroege ochtend van 1 januari heb ik daarom direct om opheldering gevraagd bij de burgemeester. Er moet wat Groep de Mos betreft snel werk gemaakt worden van gebiedsverboden voor deze vuurwerkhooligans.

Een rotje of een vuurpijl afsteken is leuk en moet zeker niet verboden worden zoals sommige partijen willen. Het einde van het jaar inluiden met een traditioneel vreugdevuur op plekken waar het is toegestaan is ook hartstikke leuk (zoals op Scheveningen en in Duindorp; het is nu wachten op een eerste vreugdevuur voor Hagenezen op Kijkduin). Echter, auto’s vernielen, hulpverleners aanvallen en anderen de stuipen op het lijf jagen door zwaar vuurwerk naar ze te gooien, is ronduit onacceptabel.
Genoeg is genoeg. Laat de vuurwerkhooligans volgend jaar thuis lekker op de bank zitten. Deel dat gebiedsverbod uit. Als het aan ons ligt, wordt zo’n verbod opgelegd bóvenop de welverdiende straf van de rechter.

Ondanks de vele oproepen van de politie om geen geweld te gebruiken tegen hulpverleners, is het toch weer gebeurd. Teleurstellend. Zwaar vuurwerk gooien naar een agent of omstander is poging tot doodslag, ik kan er niks anders van maken. Ik hoop dat het OM en de rechter dat ook inzien. Hoe dan ook, dit soort tuig wil ik volgend jaar niet meer zien op straat. Kort nog even over 2018. Het wordt een spannend jaar. Op 21 maart gaan we naar de stembus. Groep de Mos wil de grootste partij van Den Haag worden. Doe je mee? De komende weken maken we meer bekend over onze kandidatenlijst en ons verkiezingsprogramma. Op 19 januari organiseren we vanaf 19:45 uur onze nieuwjaarsreceptie in zalencentrum de Opera Je kunt je aanmelden via: info@groepdemos.nl.

Richard de Mos,
Fractievoorzitter
Groep de Mos / Hart voor Den Haag
www.groepdemos.nl

Foto: Groep de Mos lijsttrekker Richard de Mos bij een demonstratie tegen uitbreiding betaald parkeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.