GroenLinks blij met uitbreidingsplannen voor Tiny Houses

Op aandringen van GroenLinks gaat de gemeente Den Haag op zoek naar meer geschikte locaties voor het plaatsen van tijdelijke ‘tiny houses’. Eerder al zegde het college toe een proef te starten op het Erasmusveld, daar komen de duurzame huisjes nog voor de zomer van 2017.

Tiny houses zijn kleine huisjes die vaak ook zelfvoorzienend zijn en duurzaam gebouwd. De woningen zijn verplaatsbaar waardoor optimaal gebruik gemaakt kan worden van tijdelijk braakliggende terreinen in de stad.
“Klimaatneutraal wonen op 40m2 spreekt steeds meer mensen aan. Wij zijn dan ook erg blij dat het college openstaat voor deze innovatieve en creatieve woonvorm”, aldus fractievoorzitter Arjen Kapteijns.

GroenLinks Den Haag pleit al langer voor Tiny Houses in Den Haag. In mei 2016 hield de partij hier een drukbezochte discussieavond over in restaurant de Hagedis. Daar kwamen veel enthousiaste mensen op af met goede ideeën. Arjen Kapteijns: “We moeten op een andere manier gaan kijken naar wonen in Den Haag. Het is dus goed om ruimte te bieden aan alternatieve oplossingen zoals deze huisjes. Tiny Houses zijn niet alleen duurzaam maar ook betaalbaar. Het concept spreekt een groeiende groep mensen aan die minder belang hecht aan bezit maar grote behoefte heeft aan meer vrijheid en een bewuste manier van leven. Dat is een boeiende ontwikkeling.”

Foto Marjolein Jonker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.