Gratis workshop levensverhaal schrijven

Het is helemaal hip om je eigen levensverhaal te schrijven. Geen wonder. Het is een mooie manier om over jezelf na te denken. “En je geeft iets door aan de volgende generatie,” zegt columniste en schrijfdocente Vilan van de Loo. “Op zondag 3 maart geeft ik daarom een workshop levensverhaal schrijven, via het internet. De workshop is voor iedereen en een beetje meer voor mensen met een Indische achtergrond.”

“Het is even wennen, een workshop via het internet. Dat was het voor mij ook, in het begin. Maar meedoen is gemakkelijk. Je zit gewoon voor je eigen computer tijdens de workshop en ik zit voor de webcam van de mijne,” legt Vilan uit. Zo simpel kan het zijn. Wat gaat ze leren? “Kort gezegd: hoe je je levensverhaal opschrijft. Ik geef praktische tips en ik leg de methode uit die ik zelf gebruik om mijn boeken te schrijven. Inmiddels heb ik er meer dan dertig geschreven, dus die methode werkt.”

Schrijfschool
De workshop is een initiatief van de Indische Schrijfschool, die drie jaar geleden van start ging. Via online cursussen leren vooral ouderen met een Indische achtergrond hoe ze het verhaal van hun leven kunnen opschrijven. Steeds meer senioren weten de weg te vinden: “Ik heb regelmatig een cursist van negentig jaar,” zegt Vilan. “Die kunnen geweldig ver terugkijken.” En ze verklapt: “Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar ik merk dat er vaak iemand meedoet met een kleinkind op de achtergrond. Een soort schrijfmaatje van een andere generatie, iemand die nu al belangstelling heeft.”
Dat “nu al” valt op. Vilan: “Ja, als je jong bent, denk je niet zo aan wat je ouders of grootouders hebben beleefd. Die vragen komen pas later op. En dan zijn ze er niet altijd meer. Maar hebben ze een levensverhaal opgeschreven, dan is dat een groot cadeau. Ik kan het iedereen aanraden om te doen.”

Workshop Levensverhaal schrijven
Wanneer: zondag 3 maart, aanvang 20.00 uur
Waar: internet, opgeven via www.indischeschrijfschool.nl
Kosten: gratis

Foto Edoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.