Gratis parkeren bij reductiezones

De gemeente verandert op 1 september het tarief bij de zogeheten reductiezones in de gebieden met betaald parkeren: vanaf die dag is het parkeren daar de eerste twee of drie uur gratis. Daarna betalen automobilisten het voor dat gebied geldende tarief.

Onder het motto ‘Meld je aan om gratis te staan’ voert de gemeente tussen 1 en 9 september een promotiecampagne om meer bekendheid aan de nieuwe situatie te geven. Parkeerders moeten namelijk wel hun kenteken aanmelden via de belprovider of parkeerautomaat.

Het parkeren is de eerste twee uur gratis bij: winkelcentrum Dr. H. Colijnlaan/Huis te Landelaan; winkelcentrum Hendrik Ravesteijnplein/Lindelaan; winkelcentrum Prinses Irenelaan/Prinses Margrietsingel/Minister Aalberselaan; supermarkt Kerklaan/Julianastraat; wijkcentrum Stervoorde-Arnoldsonstraat; wijkcentrum De Ottoburg-Esdoornstraat; Trias-Cor Ruysstraat; woonzorgcentrum Steenvoorde-Generaal Spoorlaan 62; oude stadhuis-Generaal Spoorlaan 2; en Plaspoelpolder-Lange Kleiweg/Kesslerpark.

Het parkeren is de eerste drie uur gratis bij: Marimbahal-Waldhoornplein; Van Zweedenzaal-Jacob van Offwegenlaan; en Tennispark Welgelegen-Laan te Blothinge.

Niet aangemeld?
Wie zich niet aanmeldt, riskeert een boete. De parkeerplaatsen zijn bedoeld voor klanten van de winkels en gebruikers van de andere voorzieningen in de buurt. De gemeente wil dat ondernemers en voorzieningen bereikbaar blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.